Todt: 20 και όχι 21 αγώνες το 2012

Σχετικά άρθρα

Πριν από λίγες μέρες, είχες διαβάσει ότι το 2012 για πρώτη φορά στην ιστορία της Formula 1 θα δούμε 21 αγώνες σε μία αγωνιστική σεζόν. Το πρόγραμμα το είχε ανακοινώσει η FIA μετά από τη συνεδρίαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο μοναδικός αγώνας που ήταν και είναι υπό αμφισβήτηση είναι το Grand Prix της Τουρκίας, και αυτό γιατί ο Bernie Ecclestone ζητάει το διπλάσιο ποσό χρημάτων που δαπανάται για τον αγώνα.

Ο Jean Todt, πρόεδρος της FIA, δήλωσε ξεκάθαρα στην ισπανική εφημερίδα Diario Sport ότι την επόμενη σεζόν θα δούμε 20 και όχι 21 αγώνες.

Σίγουρα όχι 21. Υπάρχουν 21 διαθέσιμες ημερομηνίες, όμως το πρωτάθλημα θα περιλαμβάνει 20 GP. Δεν ξέρω ποιο θα φύγει, αλλά το πρωτάθλημα θα αποτελείται από 20 αγώνες.

Επειδή, όμως, ξέρω ότι σε ενδιαφέρει και το θέμα των turbo κινητήρων, σου λέω ότι ο Γάλλος αναφέρθηκε και σε μια ενδεχόμενη αναβολή. Θυμάσαι την επίσημη ανακοίνωση της FIA, η οποία επιβεβαιώνει την αποκλειστικότητα του AutoBlog. Τώρα, ο Todt δηλώνει ότι η Renault θέλει τόσο πολύ τον turbo κινητήρα, που απειλή με αποχώρηση από το άθλημα, αν δεν εισαχθούν το 2013. Όμως, ο 64χρονος αναφέρεται και στις Ferrari και Mercedes, οι οποίες θέλουν να αναβληθούν οι turbo κινητήρες για κάποια χρόνια, και το ξέρουμε.

Τις επόμενες ημέρες θα μιλάω μαζί τους για να δω που βρισκόμαστε. Αν μπορέσουμε να βρούμε αρκετούς λόγους, μπορεί να υπάρξει αναβολή. Αλλά με αυτά που ισχύουν σήμερα, ο νέος κινητήρας θα μπει στη Formula 1 το 2013.


[Πηγή: Diario Sport | Photo copyright: Paul Gilham/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ο Hamilton έχει περιουσία 350 εκατ. λιρών

O Lewis Hamilton είναι ο 350ος πλουσιότερος άνθρωπος στο Ηνωμένο Βασίλειο, με την περιουσία του να ανέρχεται στα 350 εκατ. λίρες, σύμφωνα με την...

Ποινή τριών θέσεων στον Oscar Piastri

Ο Oscar Piastri πήρε ποινή τριών θέσεων από τους αγωνοδίκες της επειδή κατά τη διάρκεια των κατατακτηρίων του Grand Prix της Emilia-Romagna εμπόδισε τον...