Μόνο στο AutoBlog.gr διάβασες ότι οι turbo κινητήρες θα αναβληθούν για το 2014 και ίσως για το 2015. Είμαι σίγουρος πως δεν μας πίστεψαν όλοι, ίσως δε μας πίστεψες κι εσυ. Κι όμως, η FIA με επίσημη ανακοίνωση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναβληθούν οι turbo κινητήρες και μας δικαιώνει! Και αυτό έχει γίνει θέμα σε όλα τα μεγάλα sites του εξωτερικού… αιώνες μετά από εμάς. Φυσικά, αυτό δείχνει την εγκυρότητα που έχουν οι πηγές μας. Η δήλωση της FIA αναφέρει ότι:

Σε συνεννόηση με τους κύριους ενδιαφερόμενους και μετά από τη διαβούλευση αυτή, η ψηφοφορία μέσω φαξ από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού θα μπορούσε να ληφθεί υπόψιν μέχρι τις 30 Ιουνίου για να επαναπροσδιορίσει την ημερομηνία εφαρμογής αυτών των τεχνικών κανονισμών.

Προτεστάντες κατά των turbo κινητήρων είναι η Ferrari και η Mercedes GP. Το κόστος αυτής της μετάβασης θα αγγίξει τα €75.000.000 (για ποια εξοικονόμηση χρημάτων μας μιλάνε;), και ο Bernie Ecclestoneμαλώνει” με τον Jean Todt για το θέμα αυτό. Ο 80χρονος φοβάται τις επιπτώσεις από τους νέους κινητήρες, αλλά ο Todt επιμένει να θέλει τους turbo κινητήρες. Όλα, πάντως, τα σημάδια δείχνουν πως η αναβολή είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί και επίσημα… Αν θες να μάθεις περισσότερα για το θέμα και να μαθαίνεις τα πάντα πρώτος και με διαφορά, μείνει συντονισμένος στις σελίδες μας. Εικοσι εννέα κατασκευαστές μονοθέσιων συνιστούν AutoBlog.gr, αυτοί ξέρουν…

[Πηγή: FIA]