Τέλος το τουρκικό GP από το 2012;

Σχετικά άρθρα

Υπάρχει ενδεχόμενο και μάλιστα σοβαρό, ο προσεχής αγώνας στις 8 Μαΐου να είναι και το τελευταίος που θα δούμε στην Κωνσταντινούπολη. Όλα δείχνουν ότι η σύμβαση δεν θα ανανεωθεί και ο λόγος δεν είναι άλλος από τα λεφτά.

Φυσικά σε όλη αυτή την ιστορία εμπλέκεται το όνομα του Bernie Ecclestone, αφού φαίνεται να ζήτησε αύξηση των χρημάτων που δαπανούνται για τον αγώνα, από τα $13.000.000 (€9.000.000) στα $26.000.000 (€18.000.000), δηλαδή τα διπλά! Οι υπεύθυνοι έχουν αρνηθεί να αυξήσουν τις τιμές των εισιτηρίων, και αν αυτά τα χρήματα δεν καλυφθούν από την κυβέρνηση της Τουρκίας, το 2012 δεν θα υπάρχει αγώνας στη γειτονική μας χώρα.

Ο Murat Yalcintas, επικεφαλής του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Κωνσταντινούπολης, αναφέρει:

Φαίνεται ο αγώνας της Formula 1 δεν θα διεξαχθεί την επόμενη χρονιά. Επειδή η κυβέρνηση βρήκε αυτό το νούμερο πολύ υψηλό, φαίνεται πως δεν θα πληρώσει. Αυτός είναι ο λόγος που δεν θα υπάρξει αγώνας.

Φυσικά πολλοί πιστεύουν ότι αυτό γίνεται σκόπιμα από τον Ecclestone, καθώς ο αγώνας στην Τουρκία έχει λίγους θεατές στις κερκίδες, με τους περισσότερους να επιλέγουν το συγκεκριμένο αγώνα για τις χαμηλές τιμές των εισιτηρίων. Φυσικά, ακόμα ένας λόγος της αύξησης των χρημάτων από πλευράς Ecclestone, μπορεί να έγινε γιατί από το 2012 θα μπει το Austin στη Formula 1, και με το όριο να είναι στους 20 αγώνες, κάποιο από τα υπάρχοντα GP έπρεπε να αποχωρήσει.

Σου θυμίζω και κάποιες δηλώσεις του 80χρονου τον περασμένο Οκτώβριο.

[Πηγή: GMM | Photo copyright: Malcolm Griffiths/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα