Αυτό είναι το νέο Volkswagen Golf ;

Σχετικά άρθρα

Το Βρετανικό Auto Express ετοίμασε δύο rendering φωτογραφίες της 7ης γενιάς του Volkswagen Golf το οποίο θα κάνει ντεμπούτο στην έκθεση του Παρισιού το 2012. Το νέο Golf θα κατασκευαστεί πάνω στη νέα πλατφόρμα MQB “Modular Querbaukasten” στα Γερμανικά, “σπονδυλωτή αρχιτεκτονική” στα Ελληνικά, την ίδια που θα φορά και το νέο Audi A3 που θα παρουσιαστεί και αυτό μέσα στο 2012 με τις πωλήσεις του να ξεκινούν το καλοκαίρι του ίδιου έτους.

Θα έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από το τωρινό μοντέλο, ενώ μεγαλύτερο θα είναι και το μεταξόνιο του, προσφέροντας έτσι μεγαλύτερους χώρους στο εσωτερικό και μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, μεγαλύτερο από αυτό των άμεσων ανταγωνιστών του, όπως είναι το νέο Ford Focus και το Renault Megane.

Πάνω την νέα πλατφόρμα θα κατασκευαστούν και οι νέες εκδόσεις των Touran, Golf Plus και Scirocco στο μέλλον αφού το VW Group, θέλοντας να μειώσεις τις δαπάνες τους, σχεδιάζει να κατασκευάζει περίπου 3 εκατομμύρια αυτοκίνητα με αυτή την πλατφόρμα ετησίως. Το μεγάλο πλεονέκτημα της νέας αρχιτεκτονικής είναι η ευελιξία της, και έτσι διαφορετικά μοντέλα μπορούν να κατασκευάζονται πάνω στην ίδια πλατφόρμα.

Τον σχεδιασμό του τον έχει αναλάβει ο αρχισχεδιαστής της VW, Walter de Silva και θα διαθέτει σπορ σχεδίαση, με πιο απότομα κεκλιμένο παρμπρίζ, λεπτότερα φωτιστικά σώματα με LED φώτα ημέρας, φαρδύτερο μετατρόχιο και πιο coupe σχεδίασης οροφή από το τωρινό μοντέλο. Το εσωτερικό του θα ανανεωθεί πλήρως, με τα καθίσματα να βρίσκονται πιο κοντά στο πάτωμα, με το ταμπλό να στρέφεται πλέον προς την μεριά του οδηγού, όπως μας έχει συνηθίσει η BMW, με τον πίνακα οργάνων και την κεντρική κονσόλα να είναι εντελώς νέας σχεδίασης.

Μηχανικά δεν θα γίνει κάποια έκπληξη και έτσι αναμένεται να φορά μια γκάμα κινητήρων TSI και TDI χωριτικότητας από 1.200 cc έως 2.000 cc απόδοσης από 65 έως 300 άλογα στην έκδοση R (η οποία θα είναι τετρακίνητη) όταν αυτή παρουσιαστεί. Αργότερα θα υπάρξουν επίσης plug-in υβριδικές καθώς και ηλεκτροκίνητες εκδόσεις, με όνομα e_Bluemotion. Η έκδοση GTI φημολογείται ότι θα αποδίδει 220 άλογα.

Σε ότι αφορά τα κιβώτια ταχυτήτων. Τα entry-level μοντέλα θα εφοδιάζονται με ένα 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο με τα υπόλοιπα μοντέλα να έχουν την δυνατότητα να φορέσουν αυτόματα κιβώτια διπλού συμπλέκτη DSG 6 και 7 σχέσεων.

[Πηγή & Photos Copyright: Auto Express]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Mazda EZ-6

Τον προηγούμενο μήνα, στο περιθώριο της έκθεσης του Πεκίνου, η Mazda παρουσίασε το EZ-6, ένα σεντάν μοντέλο που αναπτύχθηκε από την κοινοπραξία Changan Mazda...

Η VW θα πληρώσει αποζημιώσεις 50 εκατ. ευρώ σε 60.000 Ιταλούς λόγω του Dieselgate

Η Volkswagen ήρθε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με 60.000 Ιταλούς που τα αυτοκίνητά τους επηρεάζονται από το σκάνδαλο χειραγώγησης εκπομπών ρύπων, πληρώνοντας 50 εκατ. ευρώ. Ο...

“Χάζεψε” ένα Audi Sport Quattro S1 Group B 830 ίππων

Το Audi Quattro S1 Group B μεσουρανούσε στην Group B κατηγορία την δεκαετία του 1980 και φορά τον 2,1-λίτρων 5-κύλινδρο turbo κινητήρα που στη...