Και ενώ μέσα στην εβδομάδα διαβάσαμε ότι το νέο Golf δεν θα αλλάξει ριζικά σε ότι αφορά την σχεδίαση, μια νέα αναφορά έρχεται σήμερα που μας λέει το εντελώς αντίθετο. Το Autocar αναφέρει ότι Golf VII θα έχει πιο σπορ σχεδίαση από ότι μας έχει συνηθίσει τόσα χρονια η VW στο hatchback best seller μοντέλο της.

Σύμφωνα πάντα με το Αγγλικό περιοδικό, η 7η γενιά του Golf θα διαθέτει ένα πιο απότομα κεκλιμένο παρμπρίζ, φαρδύτερο μετατρόχιο και πιο coupe σχεδίασης οροφή από το τωρινό μοντέλο. Το εσωτερικό του θα ανανεωθεί πλήρως, με τα καθίσματα να βρίσκονται πιο κοντά στο πάτωμα, με το ταμπλό να στρέφεται πλέον προς την μεριά του οδηγού, όπως μας έχει συνηθίσει η BMW, με τον πίνακα οργάνων και την κεντρική κονσόλα να είναι εντελώς νέας σχεδίασης.

Ειδικά η 3-πορτη έκδοση θα έχει πιο σπορ σχεδίαση από αυτή της 5-πορτης. Μην περιμένεις βέβαια ακραία διαφορά ανάμεσα στην σχεδίαση των δύο μοντέλων, αφού η Volkswagen δεν θέλει να κινηθεί στα μονοπάτια της Opel, η οποία διαχωρίζει εντελώς το 3-πορτο Astra GTC από το 5-πορτο Astra.

Αντίθετα το Golf Plus θα γίνει πιο ογκώδες, έχοντας παρόμοιες γραμμές με το C-Max της Ford, ώστε να μπορεί να μεταφέρει με άνεση 5 επιβάτες με τους αποσκευές τους.

To ολοκαίνουργιο Golf VII αναμένεται να παρουσιαστεί του χρόνου τον Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης, με τις πωλήσεις του να ξεκινούν τον Οκτώβριο του 2012.

[Πηγή: Autocar]