Η Honda δεν αποκλείει το λανσάρισμα μίας πιο σκληροπυρηνικής έκδοσης του Civic Type-R

Σχετικά άρθρα

Honda-Civic-Type-R-7

Η Honda παρουσίασε για άλλη μία φορά το Civic Type-R concept (ευτυχώς σε διαφορετικό χρώμα) και άφησε να εννοηθεί πως μία ακόμα πιο ακραία έκδοση του hot hatch δεν είναι και τόσο μακρινό ενδεχόμενο όσο ακούγεται.

Ο αρχιμηχανικός της εταιρίας Hisayuki Yaga, είπε πως η Honda είναι έτοιμη να ακολουθήσει το παράδειγμα της Seat και της Renault, λανσάροντας μία σκληροπυρηνική έκδοση του Type-R… αν φυσικά υπάρχει ζήτηση για κάτι τέτοιο.

Η Type R είναι ήδη μία πολύ ιδιαίτερη, ακραία έκδοση. Κυνηγάμε τις απόλυτες επιδόσεις. Αλλά φυσικά, τεχνικά τα πάντα είναι δυνατά, ανάλογα με την ζήτηση. Αν υπάρχει “θόρυβος” από την αγορά για ακόμα πιο ακραίες επιδόσεις, είναι κάτι που ίσως να σκεφτούμε, παρότι αυτή τη στιγμή δεν είναι στα πλάνα.

Δήλωσε ο Yaga-san και συνέχισε:

Η μείωση του βάρους είναι ένας τρόπος που μπορούμε να σκεφτούμε. Θα ήταν σαν να δημιουργούσαμε ένα αγωνιστικό από ένα αυτοκίνητο δρόμου. Αλλά το να ρίξουμε το βάρος δεν είναι η μοναδική λύση – μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τεχνολογία για να το κάνουμε.

Και έκλεισε τη συνέντευξη λέγοντας πως ενώ ακόμα δεν έχουμε συγκεκριμένα νούμερα για το πολυαναμενόμενο αυτό μοντέλο, “πρόθεση” της Honda, “είναι να ξεπεράσει τις επιδόσεις των ανταγωνιστών της”. Όχι μόνο στην πίστα αλλά “στις επιδόσεις από στάση, στις εν κινήσει επιταχύνσεις, στον γύρο στο Nurburgring… στα πάντα”.

ΠηγήAutoexpress

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Honda: Τρία νέα ηλεκτρικά για την Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα, η Honda θα παρουσιάσει μια νέα σειρά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της. Αυτά θα φέρουν το...

EuroNCAP: Πεντάστερα τα Nio EL6, Toyota C-HR και υπό προϋποθέσεις το Honda CR-V

Ο EuroNCAP έκανε γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας που διενήργησε στα Nio EL6, Toyota C-HR, και Honda CR-V υπό τους ενημερωμένους κανονισμούς του...