Σε περιορισμένη παραγωγή η 997 R-GT της Tuthill Porsche

Σχετικά άρθρα

WRC-Germany-Day-2-Tuthill-Porsche-4

Μετά από τις εξαιρετικά πετυχημένες συμμετοχές στο Γερμανικό και το Γαλλικό rally του WRC, η Tuthill Porsche ανακοίνωσε πως θα βγάλει την Porsche 997 R-GT σε περιορισμένη παραγωγή πριν τον εναρκτήριο γύρο της νέας σεζόν, το Rallye Monte-Carlo.

Τον προηγούμενο μήνα, η FIA απέδειξε την στήριξη της δημοφιλέστατης όπως αποδεικνύεται R-GT κατηγορίας, με την ανακοίνωση του FIA R-GT Cup. Αυτό, μετρά 5 γύρους και ξεκινά από το Monte-Carlo, συνεχίζει στο Ypres Rally, το Rallye Deutchland, το Rallye International du Valais και ολοκληρώνεται με το Tour de Corse. Το θετικό στην R-GT κατηγορία, είναι ότι δεν απαιτείται ομολογκάρισμα του αυτοκινήτου αλλά βγάζει ένα απλό “τεχνικό διαβατήριο” που απλά αποδεικνύει πως το όποιο όχημα συμμορφώνεται με τους κανονισμούς της κατηγορίας του.

Για να μπορέσει να ανταποκριθεί στην ζήτηση, ο Richard Tuthill προσέλαβε τον πρώην Senior Sales Manager της Prodrive, Graham Prew, ο οποίος δήλωσε:

Είμαι απολύτως βέβαιος πως οι οδηγοί rally ανά τον κόσμο θα λατρέψουν αυτό το αυτοκίνητο. Έχει κατασκευαστεί άριστα και το μέχρι τώρα παρελθόν του, μιλάει από μόνο του.

Μακάρι να δούμε κι άλλους να ακολουθούν το παράδειγμα του Tuthill. Η R-GT κατηγορία φαίνεται πως έχει προοπτικές και ο κόσμος έχει δείξει πως την λατρεύει… ή τουλάχιστον λατρεύει την 997 του Tuthill. Όπως και να έχει, η επόμενη συμμετοχή της 911 R-GT θα είναι στο Ράλλυ της Ουαλίας – για πρώτη φορά σε χωμάτινο γύρο του WRC. Ο οδηγός δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα αλλά ακούγονται φήμες πως ίσως είναι ο Peter Solberg.

ΠηγήTotal911

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 7.458 Porsche Taycan λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Porsche προχωρά στην ανάκληση 7.458 Taycan, παραγωγής μεταξύ 2018 και 2024 εξαιτίας πιθανού προβλήματος στις μπαταρίες τους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε...

Ανανεωμένη Porsche Cayenne GTS με 500 άλογα

Την ανανεωμένη έκδοση της Cayenne GTS παρουσιάζει η Porsche με το αυτοκίνητο να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις από τους νέους προφυλακτήρες, από τα...

WRC: Ο Ogier νικητής στο Rally Κροατίας

Ο Sebastien Ogier άρπαξε την νίκη στο Rally Κροατίας, αφού κατάφερε σήμερα από την τρίτη θέση να ανέβει στην πρώτη, αφήνοντας στην δεύτερη θέση...