Η Lamborghini πήγε στην φετινή Techno-Classica την one-off Miura Roadster και την Veneno Roadster

Σχετικά άρθρα

Lamborghini Miura Roadster

Lamborghini στη μεγαλύτερη έκθεση ιστορικών αυτοκινήτων, Techno Classica, που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο Essen της Γερμανίας, έφερε δυο ειδικά αυτοκίνητα που έχουν σημαδέψει την ιστορία της.

Lamborghini Miura Roadster

Η πρώτη είναι η μια και μοναδική Miura Roadster (πιο ακριβείς προσδιορισμός targa) του 1968, σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε από τον Μarcelo Gandini και τον οίκο Bertone ως εκθεσιακό αυτοκίνητο το 1968. Βασισμένη στην P400 Μiura, ήταν κάτι παραπάνω από μια Μiura χωρίς οροφή καθώς είχε γίνει εκτενής επανασχεδιασμός του αμαξώματος. Στο μπροστινό μέρος είχε μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, καθώς και χαμηλότερο παρμπρίζ, κάτι που την έκανε να διαφέρει αρκετά από την standard Miura.

Lamborghini Miura Roadster

Οι περισσότερες όμως αλλαγές είχε το πίσω μέρος, καθώς επανασχεδιάστηκε με αποτέλεσμα ο V12 κινητήρας να είναι ακάλυπτος και να φαίνεται σε όλο του το μεγαλείο. Ο σχεδιασμός των πίσω φωτιστικών σωμάτων επίσης διέφερε από αυτών της Μiura, καθώς σχεδιάστηκαν νέα. Είχε βαφτεί σε ένα ανοιχτό και προκλητικό μεταλλικό μπλε, και πρωτοπαρουσιάστηκε το 1968 στην έκθεση αυτοκινήτου των Βρυξελλών όπου έκλεψε την παράσταση. Λέγεται μάλιστα ότι μέχρι και ο ίδιος ο Ferruccio Lamborghini ξαφνιάστηκε από την roadster. Παρότι οι αντιδράσεις ήταν κάτι παραπάνω από θετικές, λόγω έλλειψης πόρων αποφασίστηκε τελικά να μην βγει στην παραγωγή. Η ανοιχτή δημιουργία του Bertone, πουλήθηκε στα τέλη του χρόνου στον Διεθνή οργανισμό έρευνάς του Ψευδαργύρου και Μολύβδου με βάση το Detroit (ILZRO). Οι νέοι ιδιοκτήτες αγόρασαν την Μiura Roadster με σκοπό να προωθήσουν κάποια εξαρτήματα που είχαν αναπτύξει, καθώς και για να βελτιώσουν την εικόνα του οργανισμού.

veneno_roadster_ambient

Το άλλο αυτοκίνητο που πήγε στη Γερμανία η Lamborghini ήταν η Veneno Roadster, η οποία ήρθε στη παραγωγή ως μέρος των 50στων γενεθλίων της εταιρίας. Το αυτοκίνητο βγήκε σε μόλις 9 μονάδες στη παραγωγή, με την κάθε μια να κοστίζει 3,3 εκατ. ευρώ, χωρίς φόρους.

H Lamborghini διέθετε την Veneno Roadster σε ένα νέο κόκκινο χρώμα, το “Rosso Veneno”, το οποίο είναι αποκλειστικά διαθέσιμο γι’αυτή, με τους εννέα ιδιοκτήτες της μάλιστα, να επιλέγουν όποια χρωματική απόχρωση επιθυμούν. Η ανοικτή έκδοσης της Veneno δεν διαθέτει καθόλου οροφή, αλλά ένα ισχυρό rollover bar, καθαρά για λόγους ασφαλείας. Σχεδιάστηκε ώστε να φτάνει την αεροδυναμική στα άκρα, και είναι 100% νόμιμη στο να κυκλοφορεί σε δημόσιους δρόμους.

Lamborghini Veneno Roadster (5)

Μηχανικά φορά τον V12 6,5-λίτρων κινητήρα της Aventador, ο οποίος στη περίπτωσή της αποδίδει 750 άλογα, όσα και στην κλειστή έκδοση. Συνδυάζεται με το 7-τάχυτο ISR αυτόματο κιβώτιο το οποίο στέλνει τη κίνηση σε όλους τους τροχούς. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε 2,9 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 355 χλμ/ώρα.

Ποια από τις δυο θα ήθελες να έχεις στο γκαράζ σου;

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ακραίο bodykit για την Lamborghini Revuelto από την Keyvany

Η Keyvany έχει ετοιμάσει ένα ακραίο bodykit για την Lamborghini Revuelto. Το ονομάζει Keytoro και αποτελείται από νέους προφυλακτήρες, νέο καπό, πλαϊνές ποδιές, αεροτομή,...

Lamborghini Urus SE με 800 άλογα

H Lamborghini παρουσίασε την plug-in υβριδική έκδοση της Urus, που την έχει ονομάσει Urus SE. Το αυτοκίνητο διαθέτει επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, ελαφρώς διαφορετικούς προφυλακτήρες,...

Την Τετάρτη η παρουσίαση της plug-in υβριδικής Lamborghini Urus

Την ερχόμενη Τετάρτη 24 Απριλίου η Lamborghini θα παρουσιάσει την plug-in υβριδική έκδοση της Urus που διαθέτει επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, με την θύρα φόρτισης...