Η Nissan παρουσιάζει το Concept 20-23, προπομπός του αμιγώς ηλεκτρικού Micra

Σχετικά άρθρα

Για να γιορτάσει την 20ή επέτειο του ευρωπαϊκού της κέντρου σχεδίασης στο Λονδίνο, η Nissan αποκάλυψε σήμερα το Concept 20-23. Αυτό είναι ένα ολοκαίνουργιο σπορ αστικό ηλεκτρικό πρωτότυπο, με τα αποκαλυπτήρια να λαμβάνουν χώρα σε μια πλωτή φορτηγίδα, αγκυροβολημένη ακριβώς έξω από το Nissan Design Europe (NDE) στην περιοχή του Paddington της βρετανικής πρωτεύουσας.

Το Concept 20-23 σχεδιάστηκε από μια ομάδα που περιλαμβάνει μερικά νεότερα μέλη της NDE, με την απλή σύντομη σχεδίαση ενός αυτοκινήτου -χωρίς περιορισμούς- το οποίο θα ήθελαν να οδηγούν στους δρόμους της πόλης όπου εργάζονται. Πρακτικά μας δείχνει μερικά στοιχεία που θα φέρει η έκδοση παραγωγής του νέου Micra, το οποίο θα κυκλοφορήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2025 και θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

Το όνομα αντικατοπτρίζει τα 20 χρόνια θέσης του NDE στην καρδιά του Λονδίνου, καθώς και το παραδοσιακό νούμερο 2 (ni) 3 (san) της εταιρείας και το τρέχον έτος.

Το μοντέλο αποτελεί μέρος του πλάνο της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, για την ηλεκτρική της μετάβαση, επενδύοντας περισσότερα από 23 δισ. ευρώ μέσα στην επόμενη πενταετία.

Μέχρι το 2030 θα παρουσιαστούν 35 νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με το 90% των οποίων να βασίζονται σε 5 κοινές πλατφόρμες, τις CMF-AEV, KEI-EV, LCV-EV, CMF-EV, CMF-BEV, με την κάθε μια πλατφόρμα να καλύπτει και μια διαφορετική κατηγορία οχημάτων.

Η CMF-BEV βρίσκεται σε εξέλιξη, θα λανσαριστεί το 2024 και πάνω σε αυτή θα κατασκευαστεί το Renault 5, ο αντικατάστασης του Nissan Micra και ένα μοντέλο της Alpine. Και τα τρία θα κατασκευάζονται στη Γαλλία και θα έχουν αυτονομία έως 400 χιλιόμετρα ανά φόρτιση.

Από εδώ και στο εξής, κάθε νέο μοντέλο που θα προσφέρει στην Ευρώπη η Nissan θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό, με όλη την γκάμα της να μετατρέπεται σε ηλεκτρική μέχρι το 2030. Παγκοσμίως, η εταιρία θα παρουσιάσει 19 νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2030, με τουλάχιστον τα 2/3 από αυτά να προσφέρονται στην Ευρώπη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...