Ένα Tesla Model S θα τρέξει στο φετινό Pikes Peak

Σχετικά άρθρα

2016_Tesla_Model_S_facelift_07

Ο Blake Fuller, ιδρυτής και CEO της εταιρίας Go Puck, που κατασκευάζει φορητές μπαταρίες και power banks, θα τρέξει με ένα Tesla Model S στη φετινή ανάβαση του Pikes Peak στις 26 Ιουνίου, η οποία συμπληρώνει φέτος τα 100 χρόνια.

Αυτή θα είναι η πρώτη παρουσία του ηλεκτρικού μοντέλου στον συγκεκριμένο αγώνα, με την συμμετοχή του Fuller με το Model S P90D να θέλει να δείξει τις μπαταρίες που κατασκευάζει για το ηλεκτρικό sedan, που σύμφωνα με την εταιρία είναι 80% ελαφρύτερες από τις εργοστασιακές.

gopuck

Η αυτονομία του αυτοκινήτου θα είναι σαφώς μικρότερη, αλλά κάτι παραπάνω από ικανή για να ολοκληρώσει την ανάβαση 2.860 μέτρων (από τα 1.440 μέχρι τα 4.300 μέτρα) σε απόσταση 19,99 χλμ. και έπειτα από 156 στροφές.

Πέρσι, ο Rhys Millen έγινε ο πρώτος οδηγός που κέρδισε τον αγώνα με ένα κατεξοχήν ηλεκτρικό όχημα, καθώς έγραψε χρόνο 9:07.222.

Πηγήelectrek

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...