Η Koenigsegg Regera των 1500 αλόγων σε burnouts

Σχετικά άρθρα

regera

Η Regera θα παραχθεί σε μόλις 80 μονάδες ενώ οι 40 από αυτές έχουν ήδη πουληθεί από τον Μάρτιο του 2016 στην τιμή των 1,9 εκατομμυρίων δολαρίων. Με περισσότερη δύναμη και λιγότερα κιλά, αποτελεί το αντίπαλο δέος της Bugatti Chiron.

Η Regera φέρει πλήθος καινοτομιών. Αποτελεί το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο που όλα τα μέρη του κλείνουν και ανοίγουν αυτόματα με το πάτημα ενός κουμπιού (μπρος-πίσω καπό, πόρτες, παράθυρα) με τον μηχανισμό αυτό να προσθέτει μόλις 5 Kg παραπάνω στο συνολικό βάρος του αμαξιού. Δεύτερο highlight αποτελεί η απουσία του παραδοσιακού κιβωτίου ταχυτήτων. Αντ’αυτού, εξοπλίζεται με το KDD (Koenigsegg Direct Drive) σύστημα μετάδοσης το όποιο στην ουσία περιορίζεται σε μια σχέση μειώνοντας στο μισό τις απώλειες ισχύος σε σύγκριση με το παραδοσιακό κιβώτιο.

Κίνηση παίρνει από έναν twin-turbo V8 5,0 λίτρων καθώς και από τρεις ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι όλοι συνδυαστικά παράγουν πάνω από 1500 άλογα και 2000 Nm ροπής χαρίζοντας εξωπραγματικές επιδόσεις στο hypercar των 1590 κιλών. Η σουηδική εταιρία ανακοινώνει 2,8 sec για τα πρώτα 100km/h, 0-200km/h σε 6,6 sec, 0-300 km/h σε 10,9 sec και 0-400km/h σε 20 sec.

Μπορεί το υβριδικό hypercar να μην διαθέτει το παραδοσιακό κιβώτιο ταχυτήτων αλλά αυτό δεν στέκεται εμπόδιο στο να κάνει burnouts και στο παρακάτω βίντεο το αποδεικνύει.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...