Αυτή η Koenigsegg Jesko δεν παραδόθηκε στον αρχικό πελάτη, εξαιτίας ενός νέου νόμου

Σχετικά άρθρα

Αυτή η Jesko έχει ήδη ενδιαφέρουσα ιστορία, η ο οποία ξεκινά πριν από χρόνια όταν είχε αρχικά παραγγελθεί από έναν πελάτη της σουηδικής εταιρίας στη Σεούλ της Νότιας Κορέας μέσω της Bodyfriend Koenigsegg, ήτοι του επίσημου αντιπροσώπου της Koenigsegg στη χώρα.

Ο ιδιοκτήτης παραμετροποίησε το αυτοκίνητο του το 2021, αναμένοντας με ανυπομονησία την κατασκευή του και την επακόλουθη άφιξη. Ωστόσο, η Κορέα εισήγαγε ένα νόμο που απαιτεί όλα τα νέα οχήματα μετά τον Ιούλιο του 2021 να είναι εξοπλισμένα με το προηγμένο σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης (AEBS), ως μέτρο για την πρόληψη ατυχημάτων.

Αυτό το σύστημα δεν περιλαμβάνεται, ούτε είναι δυνατό να εξοπλιστεί η Jesko, που σημαίνει ότι το αυτοκίνητο δεν μπορούσε να ταξινομηθεί και να οδηγηθεί νόμιμα στους δρόμους της Κορέας.

Και παρότι ο Νοτιοκορεάτης πελάτης θα μπορούσε να προσθέσει το αυτοκίνητο στη συλλογή του και να το “χαζεύει” στο κλιματιζόμενο γκαράζ του, πώλησε το slot του και τελικά κατέληξε στο Ηνωμένο Βασίλειο, και πρόσφατα παρελήφθη από έναν νέο ιδιοκτήτη χάρη στην Koenigsegg στο Λονδίνο.

Η Jesko Attack είναι βαμμένη στο κόκκινο Chili Red, ένα χρώμα χωρίς χρέωση από την παλέτα “Solid”. Δεν υπάρχουν ρίγες, ενώ στο χρώμα του αμαξώματος είναι βαμμένοι οι καθρέφτες και οι δαγκάνες των φρένων. Δεδομένου ότι προοριζόταν για την αγορά της Κορέας και όχι για το Ηνωμένο Βασίλειο, το αυτοκίνητο είναι αριστερότιμο.

Το εσωτερικό της Jesko είναι δίχρωμο, με λευκές και ανθρακί δερμάτινες επενδύσεις, και συμπληρώνεται από λεπτές χρυσές ραφές. Η τιμή της εν λόγω Koenigsegg Jesko άγγιξε τα 3.000.000 λίρες, που με τις σημερινές ισοτιμίες μεταφράζεται σε 3,5 εκατ. ευρώ.

H Jesko θα κατασκευαστεί σε μόλις 125 μονάδες και έχει γίνει sold out, με την σουηδική εταιρία να κατασκευάζει 40 με 50 Jesko ετησίως. Να θυμίσω ότι το σουηδικό hypercar φορά έναν 5,0-λίτρων twin-turbo V8 κινητήρα, που αποδίδει 1.600 άλογα με 1.500 Nm ροπής όταν καταναλώνει E85, άλογα ικανά να του δώσουν τελική ταχύτητα 482 χλμ/ώρα (300 μίλια/ώρα).

Με χρήση απλής βενζίνης 95 οκτανίων ο κινητήρας αποδίδει 1.280 άλογα, με το αυτοκίνητο να ζυγίζει 1.420 κιλά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα