Αυτή είναι η πρώτη Koenigsegg Jesko Absolut

Σχετικά άρθρα

Έχουν περάσει 4 χρόνια από την ημέρα που η Koenigsegg παρουσίασε την Jesko Absolut στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2020 και σήμερα η σουηδική εταιρία έκανε γνωστό πως παρέδωσε το πρώτο αυτοκίνητο σε πελάτη της.

Η εν λόγω Jesko Absolut είναι μόλις το τέταρτο αυτοκίνητο που έχει κατασκευάσει ποτέ η σουηδική εταιρεία με το πλήρες εκτεθειμένο carbon φινίρισμα, το οποίο αποκαλείται Koenigsegg Naked Carbon (KNC).

Τι είναι η KNC; Αγνό carbon θα σου πω, χωρίς χρώματα, εποξικές ρητίνες και οτιδήποτε άλλο. Μόνο carbon. Η διαδικασία δημιουργίας αυτών των πάνελ είναι χρονοβόρα και επίπονη. Βλέπεις αφού κατασκευαστούν αρχικά με την τυπική διαδικασία με εποξική ρητίνη και κλίβανο, στη συνέχεια οι άνθρωποι της Koenigsegg τρίβουν τα πάνελ αυτά με τα χέρια τους, ώστε να αφαιρέσουν την ρητίνη και να αποκαλυφτούν οι ίνες του άνθρακα.

Επιπλέον, η πρώτη Jesko Absolut ενσωματώνει εντυπωσιακά το “Spirit of Performance” φάντασμα, που βρίσκεται στην οροφή και εκτείνεται κομψά στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, μέσα στο carbon αμάξωμα. Ακόμα υπάρχουν πολυάριθμες μοναδικές προσωπικές πινελιές, που ενσωματώνονται αριστοτεχνικά στο αυτοκίνητο.

Το σουηδικό hypercar παίρνει κίνηση από τον V8 5,0-λίτρων twin-turbo κινητήρα απόδοσης 1.280 ίππων με 1.000 Nm ροπής όταν καταναλώνει βενζίνη και 1.600 ίππων με 1.500 Nm ροπής όταν καταναλώνει E85. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 9-τάχυτο LST αυτόματο κιβώτιο που υπόσχεται “αστραπιαίες” αλλαγές.

Το bodykit της Jesko Absolut είναι νέο και έχει αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,278 Cd. Η Koenigsegg επένδυσε περισσότερες από 3.000 ώρες αναλύοντας αεροδυναμικά το bodykit, ενώ δαπάνησε επιπλέον 5.000 ώρες για τον σχεδιασμό και την κατασκευή του αυτοκινήτου.

Είναι σε θέση να παράγει έως 1.400 κιλά κάθετης αεροδυναμικής πίεσης. Τα 800 κιλά τα παράγει στα 250 χλμ/ώρα και τα 1.000 στα 275 χλμ/ώρα. Να σημειωθεί πως το πίσω μέρος της Jesko Absolut έχει επεκταθεί κατά 8,5 εκατοστά σε σύγκριση με την Jesko.

Η Jesko Absolut ζυγίζει μόλις 1.320 κιλά στεγνή χάρη στην εκτενή χρήση carbon, με την Koenigsegg να ισχυρίζεται πως ο ιδιοκτήτης της μπορεί να την οδηγεί ως το καθημερινό του αυτοκίνητο. Φορά ζάντες 21″ με ελαστικά διαστάσεων 325/30, έχει πιο συμπαγή ανάρτηση, που μπορεί να μαλακώσει για τις ανάγκες της καθημερινής μετακίνησης, με την πίσω αεροτομή της Jesko να απουσιάζει, με την Jesko Absolut να διαθέτει δύο πτερύγια, εμπνευσμένα από το μαχητικό αεροσκάφος F-15.

Η εταιρία λέει πως οι προσομοιώσεις στους υπολογιστές έδειξαν πως το αυτοκίνητο είναι ικανό να πιάσει τα 531 χλμ/ώρα (330 μίλια/ώρα).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...