Η πιο εξελιγμένη κάμερα ελέγχου ταχύτητας είναι εδώ

Σχετικά άρθρα

vitronic-enforcement-trailer (4)

Στους αυτοκινητόδρομους της Ευρώπης και κυρίως της Γερμανίας και της Γαλλίας μια νέα κάμερα ελέγχου της ταχύτητας έχει κάνει την εμφάνισή της, και απ’ ό,τι καταλαβαίνουμε οι παραβάτες δεν θα γλυτώνουν εύκολα.Το νέο δημιούργημα της γερμανικής εταιρείας Vitronic, μιας εταιρείας βιομηχανικού αυτοματισμού και τεχνολογίας ελέγχου κυκλοφορίας , είναι η πιο εξελιγμένη κάμερα ελέγχου ταχύτητας που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Το Enforcement Trailer είναι μια κινητή κάμερα ελέγχου ταχύτητας  η οποία είναι εξοπλισμένη με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και είναι και αλεξίσφαιρη.

vitronic-enforcement-trailer (1)

Η εν λόγω κάμερα μπορεί να μεταφερθεί από την τροχαία σε όποιο σημείο του οδικού δικτύου θελήσουν και να παραμείνει εκεί για 5 μέρες μιας και λειτουργεί αυτόνομα με μπαταρίες. Οι ρόδες μαζεύονται μέσα στο κέλυφος και έτσι η κάμερα δεν μπορεί να μετακινηθεί αλλά ούτε υπάρχει και ο φόβος του βανδαλισμού, μιας και το κέλυφος της είναι υψηλής αντοχής και αλεξίσφαιρο.

vitronic-enforcement-trailer

Η κάμερα έχει τη δυνατότητα να καταγράφει τις ταχύτητες πολλών οχημάτων ταυτόχρονα σε πολλές λωρίδες κυκλοφορίας. Ο υπολογιστής μπορεί και αντιλαμβάνεται τα διαφορετικά όρια ταχύτητας που ισχύουν αναλόγως το όχημα (π.χ. για τα φορτηγά), αναλόγως την ώρα και την ημέρα και έχει τη δυνατότητα να φωτογραφίζει ταυτοχρόνως παραβάσεις σε διαφορετικές λωρίδες. Μια φωτογραφία παρέχει μια επισκόπηση του οχήματος και μία άλλη την πινακίδα κυκλοφορίας του. Η φωτογραφίες στέλνονται απευθείας, μέσω ενός ασύρματου δικτύου με ένα κρυπτογραφημένο σήμα, στα γραφεία της τροχαίας.

Στο παρακάτω βίντεο μπορούμε να δούμε τη λειτουργία της κάμερας.

ΠηγήTimes

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα