Νέα Υόρκη: Βάζει διόδια στο Μανχάταν και προσθέτει σε περισσότερες περιοχές κάμερες που “κόβουν” κλήσεις για θόρυβο από τις εξατμίσεις

Σχετικά άρθρα

Το σχέδιο της Νέας Υόρκης να χρεώσει τους αυτοκινητιστές που οδηγούν στην κεντρική επιχειρηματική περιοχή του Μανχάταν προχώρησε, καθώς η προτεινόμενη δομή διοδίων έλαβε αρχική έγκριση από τη Μητροπολιτική Αρχή Μεταφορών. Τα επιβατικά αυτοκίνητα με E-ZPass θα πληρώνουν 15 δολάρια κατά τις περιόδους αιχμής, ενώ τα φορτηγά και τα λεωφορεία θα πληρώνουν από 24 έως 36 δολάρια. Οι μοτοσυκλέτες θα χρεώνονται με ημερήσια χρέωση 7,50 δολάρια.

Ο χρόνος για την ισχύ των διοδίων θα είναι μεταξύ 5 π.μ το πρωί και 9 μ.μ το βράδυ τις καθημερινές και μεταξύ 9 π.μ το πρωί και 9 μ.μ το βράδυ τα Σαββατοκύριακα, για όλα τα οχήματα. Υπάρχει αύξηση 50% για οχήματα χωρίς E-ZPass.

Η περιοχή που θα επηρεάζεται από τα διόδια ξεκινά νότια του Central Park, στο Midtown, και φτάνει στην περιοχή του Lower Manhattan. Καλύπτει τις κύριες εμπορικές, τουριστικές και παραδοσιακές γειτονιές του Μανχάταν.

Το σχέδιο περιλαμβάνει πιθανή αύξηση των διοδίων κατά 25% κατά τις λεγόμενες ημέρες συναγερμού, που είναι η περίοδος των εορτών, καθώς και η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Οι αρχές θεωρούν πως με την εφαρμογή των διοδίων θα μειωθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση και η ατμοσφαιρική ρύπανση, ενώ στα ταμεία της πόλης θα μπούνε περισσότερα από 1 δισ. δολάρια ετησίως. Αυτά θα χρησιμοποιούνται για επενδύσεις στην ανανέωση της υποδομής των δημόσιων μεταφορών, όπως το μετρό, το οποίο έχει υποστεί πολλές επισκευές στις απαρχαιωμένες γραμμές του τα τελευταία χρόνια.

Τα διόδια δεν θα ισχύουν για τους οδηγούς ταξί και τα ενοικιαζόμενα οχήματα, αλλά αντίθετα θα χρεώνουν τους επιβάτες ανά διαδρομή, 1,25 δολάρια για τα ταξί και 2,50 δολάρια για τα ενοικιαζόμενα οχήματα όπως αυτά της Uber και της Lyft.

Από τη πληρωμή των διοδίων εξαιρούνται τα οχήματα έκτακτης ανάγκης, εκείνα που μεταφέρουν άτομα με αναπηρία και οι οδηγοί που ζουν στη ζώνη συμφόρησης και κερδίζουν 60.000 δολάρια ή λιγότερο ετησίως. Επίσης δεν θα πληρώνουν διόδια οι οδηγοί που μένουν στους αυτοκινητόδρομους West Side και FDR Drive, τους δύο δρόμους που εκτείνονται από βορρά προς νότο και στις δύο πλευρές του νησιού.

Επιπλέον, οι αρχές της πόλης ψήφισαν να επεκταθεί το μέτρο εφαρμογής καμερών που είναι εξοπλισμένες με ηχομετρητές που ελέγχουν τον ήχο ενός οχήματος και αν ο ήχος ξεπερνά τα 85 ντεσιμπέλ από απόσταση 15 μέτρων, τότε “κόβουν” κλήση και αυτή στέλνεται ταχυδρομικώς στον ιδιοκτήτη του οχήματος. Το πρόστιμο ξεκινά από τα 800 δολάρια και μπορεί να φτάσει έως τα 2.625 δολάρια.

[Photos credits: depositphotos.com]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...