H Audi κατοχύρωσε το όνομα Q4

Σχετικά άρθρα

Audi TTq front2

Ας πάρουμε λίγο τα πράγματα από την αρχή. Στις αρχές Απριλίου του 2014, η Audi παρουσίασε τα σκίτσα του Q4 Concept, όμως η γερμανική εταιρία ήταν σε διαμάχη με τη Fiat για τη χρήση των ονομάτων Q2 και Q4, και γι’αυτό στην επίσημη παρουσίαση του πρωτοτύπου, η Audi το ονόμασε TT Offroad Concept

Στις αρχές του τρέχοντος έτους, η Audi, όμως, πήρε το δικαίωμα χρήσης των ονομάτων Q2 και Q4 από την FCA, χωρίς η τελευταία να χάνει το δικαίωμα ονομασίας των δικίνητων και τετρακίνητων εκδόσεων της.

Το Audi Q2 παρουσιάστηκε πριν έξι μήνες στην έκθεση της Γενεύης, και πρόσφατα ανακαλύφθηκε ότι η γερμανική εταιρία έχει κατοχυρώσει στο ευρωπαϊκό γραφείο πνευματικών δικαιωμάτων το όνομα S Q4 από το 2013. Αυτό σημαίνει ότι η γερμανική εταιρία έχει στα σκαριά την γρήγορη έκδοση ενός coupe crossover.

Audi TTq rear2

Το όνομα Q4, όμως, καταχωρήθηκε πρόσφατα, κάτι που δείχνει ότι το συγκεκριμένο μοντέλο δεν είναι πολύ μακριά. Πόσο; Υπολογίζεται ότι θα παρουσιαστεί στα τέλη του 2018 με αρχές του 2019.

Η κατοχύρωση του ονόματος έγινε μόλις 24 ώρες πριν τη συμφωνία με την Samsung SDI, και την επένδυση 400 δις won (€312 εκατ.) σε νέο εργοστάσιο μπαταριών στην Ουγγαρία, το οποίο αναμένεται να εγκαινιαστεί το δεύτερο μισό του 2018, κάτι που ίσως δείχνει ότι το μοντέλο ίσως έχει και e-tron έκδοση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα