Επίσημο: Ο Mark Webber αποσύρεται από τους αγώνες

Σχετικά άρθρα

mark-webber

Ήταν το 1994, όταν ο Mark Webber ξεκίνησε την αγωνιστική του καριέρα. Χρειάστηκαν να περάσουν 8 χρόνια μέχρι να βρει τον δρόμο του για τη Formula 1, κάνοντας το ντεμπούτο του με την Minardi. Στο κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα παρέμεινε μέχρι το 2013, δίνοντας τη θέση του στον Daniel Ricciardo. Στη συνέχεια, μετακόμισε στην Porsche, προκειμένου να αγωνιστεί μέχρι και φέτος στο WEC, ενώ πέρυσι κατέκτησε το πρωτάθλημα, μαζί με τους Timo Bernhard και Brendon Harley.

Αυτή, λοιπόν, η καριέρα φτάνει στο τέλος της. Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Porsche, η φετινή χρονιά θα είναι η τελευταία σεζόν για τον 40χρονο. Ο Webber αποσύρεται από τους αγώνες, αλλά θα συνεχίσει να συνδέεται με τη γερμανική φίρμα, καθώς θα είναι ειδικός εκπρόσωπος. Ο πρώην οδηγός της Red Bull Racing δήλωσε:

Θα μου λείψει η απόλυτη ταχύτητα, η κάθετη δύναμη και ο ανταγωνισμός, αλλά θέλω να αποχωρήσω στην ακμή μου, και ανυπομονώ για τα νέα μου καθήκοντα. Ήταν μια μεγάλη αλλαγή για ‘μένα, το να πάω από τη Formula 1 στο LMP1, μια εντελώς νέα εμπειρία. Αλλά, ήρθε την κατάλληλη στιγμή για ‘μένα.

Στη Formula 1, ο Webber πήρε μέρος σε 215 αγώνες, κατακτώντας 9 νίκες, 13 pole positions, ενώ ανέβηκε 42 φορές στο βάθρο. Η καλύτερή του σεζόν ήταν το 2010, εκεί που έφτασε πιο κοντά από ποτέ στην κατάκτηση του παγκόσμιου πρωταθλήματος, αλλά τελικά αρκέστηκε στην τρίτη θέση, 14 βαθμούς μακριά από την κορυφή.

ΠηγήPorsche

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

O Sebastian Vettel ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές με την Porsche 963

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Sebastian Vettel, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές με την Porsche 963 στο Motorland Aragon. https://youtu.be/9oOzlTadOak?si=0AApRaqg46XZn85F Ο Γερμανός συμπλήρωσε...