Η Seat καταργεί το Ibiza ST και το Alhambra

Σχετικά άρθρα

2015-Seat-Alhambra-1

Η Seat αναθεωρεί την γκάμα της και ετοιμάζεται να σταματήσει δύο μοντέλα που σημειώνουν χαμηλές πωλήσεις. Η αρχή έγινε με το Ibiza ST το οποίο φαίνεται πως η παραγωγή του έχει διακοπεί από τον Μάιο, με την εταιρεία να πουλάει τα αυτοκίνητα που έχουν μείνει στοκ.

Η κατηγορία των μικρών στέισον δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής συγκεντρώνοντας ποσοστό 1-3% σημειώνοντας πέρυσι μόλις 8.234 πωλήσεις, ενώ φέτος μέχρι το Σεπτέμβριο πουλήθηκαν 6.705 αυτοκίνητα σημειώνοντας μικρή αύξηση 3,2%. Το Ibiza ST πούλησε πέρυσι μόνο 686 αντίτυπα, όταν το Skoda Fabia Estate πούλησε 4.131 και το Dacia Logan MCV 3.417 αντίτυπα. Μέσα στο 2017 η εταιρεία θα παρουσιάσει το Arona, ένα νέο μικρό SUV που θα αντικαταστήσει ουσιαστικά το Ibiza ST, το οποίο αναμένεται να κάνει καλύτερες πωλήσεις αφού ανήκει σε μια πιο εμπορική κατηγορία.

Την ίδια τύχη με το Ibiza ST, θα έχει και το μεγάλο πολυμορφικό Alhambra, το οποίο πέρυσι πούλησε 27.000 αντίτυπα. Οι πωλήσεις των μεγάλων πολυμορφικών μειώνονται συνεχώς και όπως σίγουρα φαντάζεσαι, το Alhambra θα αντικατασταθεί με ένα νέο SUV 5+2 θέσεων που θα τοποθετηθεί πάνω από το Ateca. Ο αντικαταστάτης του Alhambra θα παρουσιαστεί το 2018 και θα βασίζεται στο 20V20 concept με τις διαστάσεις του να αναμένονται να είναι λίγο μικρότερες από το ξαδερφάκι του Skoda Kodiaq.

Την ίδια τακτική σκέφτεται να ακολουθήσει και η VW με το Sharan κάνοντας το SUV, ακολουθώντας τον δρόμο του Espace και 5008, ενώ το ίδιο θα κάνει και η Opel με το Zafira. Αυτή την στιγμή το Alhambra και το Sharan κατασκευάζονται στο ίδιο εργοστάσιο στην Πορτογαλία, αλλά δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό σε ποιο εργοστάσιο θα κατασκευάζονται οι αντικαταστάτες τους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα