Η Cupra εισέρχεται στην αγορά της Αμερικής. Ανανέωση για τα Seat Ibiza, Arona, Leon και Ateca

Σχετικά άρθρα

Σήμερα η Seat παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματά του 2023, καθώς επίσης και τη στρατηγική της για τα επόμενα χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, η Cupra μπαίνει σε ένα νέο κεφάλαιο της ιστορίας της. Το 2024 σηματοδοτεί την αρχή της μεγαλύτερης προϊοντικής επίθεσης με το λανσάρισμα νέων μοντέλων, αρχής γενομένης με το Tavascan– το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας – και του υβριδικού Terramar. Επιπλέον, η Cupra ανακοίνωσε τις νέες, ανανεωμένες εκδόσεις των Leon και Formentor, οι οποίες θα παρουσιαστούν τους επόμενους μήνες.

Παράλληλα η Seat ανακοίνωσε και τις ανανεωμένες εκδόσεις των Ibiza, Arona, Leon και Ateca που θα κυκλοφορήσουν του χρόνου.

Το σημαντικότερο, όμως, νέο από τη σημερινή εκδήλωση είναι ότι η Cupra θα ετοιμάζεται για το λανσάρισμα της στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ως το επόμενο μεγάλο βήμα της παγκοσμιοποίηση της.

Ο Wayne Griffiths, CEO των Seat και Cupra, τόνισε:

Μέχρι το τέλος της δεκαετίας, η Cupra θα εισέλθει στην αγορά της Αμερικής. Σχεδιάζουμε να λανσάρουμε τη μάρκα εκεί με την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του νέου Formentor και ενός μεγαλύτερου ηλεκτρικού SUV. To SUV θα παραχθεί στα εργοστάσια του Volkswagen Group στη Β. Αμερική συμπεριλαμβανομένου και του Μεξικό.

Αρχικά, η Cupra θα λανσαριστεί σε επιλεγμένες πολιτείες στις Ανατολικές και Δυτικές ακτές και στις 18 πολιτείες: Αλαμπάμα, Αρκάνσας, Αριζόνα, Καλιφόρνια, Κολοράντο, Φλόριντα, Τζόρτζια, Κάνσας, Λουιζιάνα, Μισισιπή, Βόρεια Καρολίνα, Νέο Μεξικό, Νεβάδα, Οκλαχόμα, Νότια Καρολίνα, Τενεσί, Τέξας και Γιούτα.

Από την παραπάνω δήλωση γίνεται γνωστό ότι η νέα γενιά του Formentor θα είναι διαθέσιμη με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης και θα κυκλοφορήσει προς το τέλος της δεκαετίας. Το coupe SUV κυκλοφόρησε το 2020 ως το πρώτο αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε εξαρχής ως Cupra, με μια γκάμα βενζινοκίνητων, πετρελαιοκίνητων και plug-in υβριδικών κινητήρων.

Είναι το πιο δημοφιλές μοντέλο της ισπανικής εταιρείας, με 120.000 πωλήσεις το 2023, μια αύξηση 23% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Κλείνοντας, η μάρκα θα επιταχύνει επίσης την παγκόσμια επέκτασή της αυτή τη χρονιά με το άνοιγμα νέων Cupra City Garages στην Κωνσταντινούπολη, τη Βιέννη και το Μάντσεστερ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...