Γερμανία: Δικαστήριο έκρινε πως το VW Group χρησιμοποιεί ακόμη παράνομο λογισμικό στα πετρελαιοκίνητα που επηρεάζονται από το Dieselgate

Σχετικά άρθρα

Η Deutsche Umwelthilfe (DUH), μια γερμανική οργάνωση προστασίας του περιβάλλοντος, της φύσης και των καταναλωτών, κέρδισε την υπόθεσή κατά της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και του VW Group, στο Διοικητικό Δικαστήριο του Σλέσβιχ. Σύμφωνα με την ετυμηγορία, η VW χρησιμοποιεί παράνομο λογισμικό για περισσότερα από οκτώ χρόνια μετά την αποκάλυψη του Dieselgate.

Το δικαστήριο έκρινε ότι ήταν παράνομες οι εγκρίσεις που χορηγήθηκαν από την Ομοσπονδιακή Αρχή Αυτοκινήτων Μεταφορών της Γερμανίας (KBA) το 2016 και αφορούσαν 62 διαφορετικά παλαιότερα μοντέλα αυτοκινήτων του VW Group που εξοπλίζονταν με κινητήρες της οικογενείας EA189, με την επιδιόρθωση τους να γίνεται μονάχα με την τοποθέτηση νέου λογισμικού.

Το δικαστήριο στην απόφαση του αναφέρει πως η έγκριση δεν θα έπρεπε να έχει χορηγηθεί επειδή η χρήση ενός λεγόμενου θερμικού παραθύρου στην ανακυκλοφορία των καυσαερίων είναι στην ουσία παράνομο λογισμικό.

Ο καθαρισμός των καυσαερίων στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα πρέπει να λειτουργεί μεταξύ μείον 15 βαθμών Κελσίου και συν 40 βαθμών,

είπαν οι δικαστές που συμπλήρωσαν πως δεν επιτρέπονται συσκευές-λογισμικά απενεργοποίησης που μειώνουν ή απενεργοποιούν πλήρως τον καθαρισμό των καυσαερίων κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου, μετά από 15 λεπτά στο ρελαντί ή πάνω από υψόμετρο 1.000 μέτρων.

Η VW υποστήριξε πως αυτή η λειτουργία είναι απαραίτητη ώστε να αποτραπεί να προκληθεί φθορά και ζημιά στον 2,0-λιτρο TDI κινητήρα.

Η DUH ζητά τώρα να γίνει νέα ανάκληση και στα επηρεαζόμενα αυτοκίνητα να τοποθετηθεί επιπλέον εξοπλισμός για τον καθαρισμό των καυσαερίων. Αλλιώς ζητά την απομάκρυνση των αυτοκινήτων από τους δρόμους και το VW Group να αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες τους. Η DUH λέει πως η ανάκληση αφορά εκατομμύρια diesel αυτοκίνητα των η Volkswagen, Audi και Seat.

Η VW δήλωσε πως θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης και την προσφυγή της υπόθεσης στο Ομοσπονδιακό Διοικητικό Δικαστήριο.

Η οργάνωση υποθέτει πως υπάρχουν περίπου 8,6 εκατομμύρια πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα από Γερμανούς, Ευρωπαίους και Διεθνείς κατασκευαστές που εξακολουθούν να κυκλοφορούν στη Γερμανία με παρόμοια παράνομα λογισμικά. Ως αποτέλεσμα, τα αυτοκίνητα εξακολουθούν να εκπέμπουν έως και 40 φορές περισσότερα οξείδια του αζώτου από τα επιτρεπόμενα.

Τους επόμενους μήνες, το Διοικητικό Δικαστήριο του Σλέσβιχ θα ασχοληθεί με περαιτέρω αγωγές της DUH κατά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σχετικά με τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα των Mercedes-Benz, Porsche, BMW, Fiat και 15 άλλων κατασκευαστών που όπως υποστηρίζει η DUY και αυτά εξακολουθούν να χρησιμοποιούν παράνομο λογισμικό για τον έλεγχο των ρύπων τους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...