Σε δημοπρασία μια πανέμορφη Porsche 917 replica

Σχετικά άρθρα

porsche-917-replica-ebay

Οι αγώνες αντοχής, το Le Mans και η Porsche έχουν μια στενή και επιτυχημένη σχέση. Τα θεμέλια αυτής βρίσκονται πίσω στις αρχές της δεκαετίας του ’70 και την θρυλική 917. Η 917 συμμετείχε μόλις 3 χρόνια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πριν αλλάξουν οι κανονισμοί, αλλά κατάφερε να κερδίσει 2 φορές, το 1970 και 1971 στις 24 ώρες του Le Mans και να κάνει τόσο μεγάλη εντύπωση στο κοινό που ακόμη και σχεδόν 50 χρόνια μετά την αντιμετωπίζει με θαυμασμό και δέος. Επίσης άφησε και στην Porsche παρακαταθήκη μιας και τα αγωνιστικά της για μια δεκαετία βασιζόντουσαν στην 917.

Οι λεπτομέρειες που προσωπικά με ιντριγκάρουν στην 917, είναι η χρήση πεπιεσμένου αερίου στους σωλήνες του πλαισίου-χωροδικτυώματος για τον εντοπισμό των ρωγμών και η θέση του οδηγού, που όπως μπορείς να δεις και από την θέση των πεντάλ, είναι πάρα πολύ μπροστά καθώς επίσης και ο λεβιές στα δεξιά σε δεξιοτίμονο αυτοκίνητο.

Αυτή που βλέπεις στον παρόν άρθρο δεν είναι μια αυθεντική 917 αλλά μια replica του 2004. Είναι κατασκευασμένη με τις αυθεντικές προδιαγραφές αλλά η μεγάλη της διαφορά με την αυθεντική είναι το μοτέρ. Στην θέση του αερόψυκτου flat 12 180 μοιρών και 600 ίππων, βρίσκεται ένα ταπεινότερος αερόψυκτος flat 6 3,6 λίτρων και 300 ίππων από κάποια 911 παραγωγής. Τα 2 μοτέρ είναι ασύγκριτα μεταξύ τους αλλά με ένα μοτέρ παραγωγής τα έξοδα συντήρησης είναι πολύ μικρότερα όπως και η τιμή κτήσης, άσε που δεν χρειάζεται να αποκτήσεις και ένα δυσεύρετο ζευγάρι χέρια Walter Rohrl.

Πάντως η πιστότητα της κατασκευής είναι τέτοια που το επιτρέπει να συμμετέχει σε αγώνες και επιδείξεις κλασσικών αυτοκινήτων και βασικά αυτό έκανε τα περασμένα χρόνια, παίρνοντας για παράδειγμα την 2η θέση στο φετινό Concours d’Elegance του Pebble Beach. Είναι δε η μόνη 917 replica που είναι πιστοποιημένη από την ίδια της Gulf, στα χρώματα της οποίας είναι και βαμμένη. Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να την βρει και να την διεκδικήσει για 115 χιλιάδες ευρώ ή και περισσότερο. Για την ώρα πάντως δεν υπάρχουν bidαρίσματα.

ΠηγήeBay

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Porsche 911 Turbo “ξεφτιλίζει” την Mercedes AMG GT 63 S στο 1000άρι

Στη θεωρία τα δύο γερμανικά sport μοντέλα δείχνουν να έχουν πάνω-κάτω τις ίδιες επιδόσεις, αλλά στη πραγματικότητα, η Porsche 911 Turbo είναι πολύ γρηγορότερη...

Μια Porsche Carrera GT τράκαρε πάνω σε δέντρο

Την περασμένη Κυριακή 28 Απριλίου ο οδηγός μιας ασημί Porsche Carrera GT έχασε τον έλεγχο το αυτοκινήτου, ενώ κινούνταν βόρεια του Rapley Ranch Road...