Adrian Newey: Θα κάνω ένα μικρό διάλλειμα και θα κάνω ταξίδια. Μετά θα αποφασίσω τι θα κάνω

Σχετικά άρθρα

Ο Adrian Newey είναι ο άνθρωπος που τραβά όλα τα βλέμματα στο Μαϊάμι μετά την απόφαση του να φύγει από την Red Bull το πρώτο τρίμηνο του 2025. Με τον Lewis Hamilton να μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον Newey και να λέει πως θα ήταν προνόμιο να συνεργαστεί μαζί του στη Ferrari, ο Newey δήλωσε:

Είναι πολύ ευγενικό ο Lewis να το λέει αυτό, είμαι πολύ κολακευμένος. Αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει απλώς να κάνω ένα μικρό διάλειμμα και θα δω τι θα συμβεί στη συνέχεια.

Ερωτηθείς γιατί αποφάσισε τώρα να φύγει από τη Red Bull, ο 65χρονος απάντησε:

Η Formula 1 καταναλώνει τα πάντα. Το σκέφτομαι πολύ καιρό τώρα. Το 2021 ήταν μια πραγματικά πολυάσχολη χρονιά λόγω της σκληρής μάχης με τη Mercedes στο πρωτάθλημα και την ίδια στιγμή επειδή βάζαμε όλη την έρευνα και την ανάπτυξη του RB18, που ήταν ο πατέρας αυτής της γενιάς αυτοκινήτων. Έρχεται ένα σημείο που νομίζω ότι ένιωσα, όπως είπε ο Forest Gump, “νιώθω λίγο κουρασμένος”.

Υποθέτω ότι κατά τη διάρκεια του περασμένου χειμώνα και λίγο μετά, όπως εκτυλίχθηκαν φέτος τα γεγονότα, σκέφτηκα ότι είμαι σε μια πολύ τυχερή θέση όπου δεν χρειάζεται να δουλεύω για να ζήσω, εργάζομαι γιατί το απολαμβάνω και ένιωσα πως τώρα είναι μια καλή στιγμή για να κάνω ένα διάλειμμα και να κάνω έναν απολογισμό της ζωής μου.

Πήγαινε να ταξιδέψεις λίγο. Νομίζω ότι η γυναίκα μου και τα σκυλιά πιθανότατα θα ταξιδέψουν μαζί μου. Θα πάρω ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο ή κάτι τέτοιο και θα περάσω από τη Γαλλία και απλώς θα απολαύσω τη ζωή. Και τότε ίσως κάποια στιγμή, δεν ξέρω πότε, θα σταθώ στο ντους και θα πω “ωραία, αυτή είναι η επόμενη περιπέτεια”.

Παρότι όλο το paddock υποστηρίζει σε δηλώσεις του, πως γνωρίζοντας τον χαρακτήρα του Newey, η κυριότερη αιτία της αποχώρησης του από την Red Bull ήταν η μάχη εξουσίας στο εσωτερικό της Red Bull και η υπόθεση Horner, ο Christian Horner από τη μεριά απορρίπτει τον ισχυρισμό αυτό, ενώ ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει καμία ρήτρα αποχώρησης στο συμβόλαιο του Verstappen που να συνδέεται με τον Adrian Newey.

Με τίποτα. Η σκέψη υπήρχε εδώ και αρκετό καιρό. Υπήρξε μια συζήτηση πριν από 12 μήνες ότι μπορεί να ήταν η ώρα για τον Adrian να κοιτάξει να κάνει πίσω. Ξέρω ότι ήταν στο μυαλό του εδώ και καιρό. Ήταν κάτι που έπρεπε να σχεδιάσουμε. Και τι καλύτερο για να το κάνουμε με την πορεία της φόρμας που έχουμε τις τελευταίες δύο σεζόν με τον τρόπο που αποδίδει η ομάδα.

Θα είναι πολύ λυπηρό να τον δούμε να φεύγει. Ήταν ένα τεράστιο μέρος της ομάδας μας. Με λύπη θα τον δούμε να φεύγει. Αλλά όπως πάντα, η ζωή συνεχίζεται.

Ο Adrian έχει μια τόσο υπέροχη καριέρα. Είναι μέρος της F1 τα τελευταία 30 χρόνια. Επτά χρόνια με τη Williams, επτά χρόνια με τη McLaren και μετά έκανε το καλύτερο μέρος του, 18 χρόνια μαζί μας. Μιλώντας μαζί του, έφτασε σε ένα σημείο όπου η ομάδα είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Παίζουμε σε τόσο υψηλό επίπεδο. Νιώθει ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να απομακρυνθεί, να αφιερώσει λίγο χρόνο σε αυτόν. Θα συνεχίσει να δουλεύει στο RB17 του, αλλά νιώθει ότι τώρα είναι η ώρα να κάνει ένα διάλειμμα.

Είναι ένας τρομερός μηχανικός. Πάντα κυνηγά για αυτό το τελευταίο κομμάτι της απόδοσης. Προκαλεί. Περνάει τα όρια αλλά πάνω απ’ όλα θα μου λείψει η συντροφικότητα του. Έχουμε μοιραστεί τα πάντα, τόσο όταν είμασταν ψηλά όσο και όταν είμασταν χαμηλά τα τελευταία 18 χρόνια. Καθόταν δίπλα μου στο pit wall όλο αυτό το διάστημα. Υπήρξαν 117 νίκες και αρκετά παγκόσμια πρωταθλήματα. Σίγουρα θα μου λείψει η συντροφικότητα του.

Οι βασικοί μας πυλώνες είναι στη θέση τους για το μέλλον. Το τεχνικό team είναι όλοι με μακροπρόθεσμα συμβόλαια. Χρειάστηκε να σκεφτούμε αυτή τη στιγμή εδώ και αρκετό καιρό. Πάντα έλεγα πως να έρθει κάποτε αυτή η στιγμή. Στη δομή που έχουμε δημιουργήσει ο Adrian συνέβαλε στη διαμόρφωση της. Είναι έτοιμη η ομάδα των τεχνικών να πάρει τη σκυτάλη και να συνεχίσει να παράγει φανταστικά αυτοκίνητα όπως εμείς.

Σχετικά για το μέλλον του Newey ο Horner σχολίασε:

Νομίζω ότι θα πάρει λίγο χρόνο πρώτα. Είναι 65 ετών. Έχει κερδίσει αυτό το δικαίωμα να έχει λίγο χρόνο εκτός F1, να περάσει λίγο χρόνο με τη γυναίκα και την οικογένειά του. Αυτό θέλει να κάνει πολύ. Αν αποφασίσει ότι θέλει να κάνει άλλη μια πορεία στη Formula 1, ποιος ξέρει. Το ειρωνικό είναι ότι ο Adrian ανέκαθεν μισούσε κάθε αλλαγή κανονισμού και το 2026 είναι μοναδικό, επειδή θα έχουμε αλλαγές τόσο στο σασί όσο και στο κινητήρα. Είναι ένας πολύ διαφορετικός κόσμος αυτές τις μέρες με το ανώτατο όριο κόστους και τους περιορισμούς που έχουμε στους πόρους.

Για το συμβόλαιο του Max Verstappen ξεκαθάρισε πως δεν έχει ρήτρα αποχώρησης που να συνδέεται με την αποχώρηση του Adrian Newey.

Ο Max είναι πολύ χαρούμενος στην ομάδα. Έχει μια υπέροχη ομάδα μηχανικών γύρω του. Είναι στο καλύτερο αυτοκίνητο στο grid. Δεν πρόκειται για συμβόλαια. Το θέμα είναι να είσαι ικανοποιημένος και νομίζω ότι είναι το ίδιο για κάθε οδηγό. Το έχει αυτό o Max. Έχει αυτή τη δυναμική γύρω του και αυτό που βλέπετε από αυτόν είναι ένας οδηγός που διασκεδάζει σε αυτό το περιβάλλον.

Το συμβόλαιο του Max θα παραμείνει εμπιστευτικό, αλλά δεν υπάρχουν ρήτρες που να συνδέουν τον Adrian με οποιονδήποτε τρόπο με τον Max. Έχουν απολαύσει μια καλή σχέση όλα αυτά τα χρόνια, όπως και οι προηγούμενοι οδηγοί μας, αλλά ο Max καταλαβαίνει επίσης ότι υπάρχει μια διαδικασία σχεδιασμού για αυτό. Δεν είναι απλώς ένα τράνταγμα στο γόνατο, οπότε η δομή δεν θα αλλάξει με την αποχώρηση του Adrian.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποζημίωση 200.000 ευρώ στην οικογένεια του Michael Schumacher για την ψεύτικη συνέντευξη περιοδικού

Αποζημίωση ύψους 200.000 ευρώ κέρδισε η οικογένεια του Michael Schumacher από γερμανικό περιοδικό, για την "αποκλειστική συνέντευξη" του θρύλου της F1, βασισμένη σε απαντήσεις...

Η Toyota θέλει ένα SUV επιδόσεων

Ο επικεφαλής της Gazoo Racing, Tomoya Takahashi, σε πρόσφατη συνέντευξή του υποστήριξε πως η Toyota πρέπει να βγάλει στην αγορά ένα SUV επιδόσεων. Στο μέλλον,...