Ποινή ο Sainz, χάνει την 4η θέση

Σχετικά άρθρα

Οι αγωνοδίκες του Grand Prix στο Μαϊάμι έδωσαν ποινή πέντε δευτερολέπτων στον Carlos Sainz -μαζί με έναν βαθμό ποινής στην άδειά του, καθώς θεώρησαν ότι προκάλεσε τη σύγκρουση με τον Oscar Piastri κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ο Sainz προσπαθούσε διακαώς να προσπεράσει τη McLaren του νεαρού Αυστραλού και στην τελευταία του απόπειρα στη στροφή 17 κατά τη διάρκεια των τελευταίων σταδίων του αγώνα, έχασε ελαφρώς το πίσω μέρος της Ferrari του και ήρθε σε επαφή με την εμπρός αεροτομή της MCL38. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το μονοθέσιο του Piastri να υποστεί ζημιά, αναγκάζοντάς τον να κάνει ένα pit stop που τον έριξε στις πίσω θέσεις της κατάταξης.

Μετά από ακρόαση των αγωνοδίκων στην οποία συμμετείχαν και οι δύο οδηγοί και οι εκπρόσωποι των αντίστοιχων ομάδων τους, αποφασίστηκε ότι ο Sainz ήταν υπεύθυνος για το περιστατικό, με τον Ισπανό να θεωρείται ότι έχασε το apex της στροφής αφού φρέναρε καθυστερημένα, κάτι που στη συνέχεια τον έκανε να χάσει τον έλεγχο του πίσω μέρους. Οι αγωνοδίκες δήλωσαν ότι ο Piastri είχε δώσει επαρκή χώρο στον Sainz.

Ωστόσο, λήφθηκε επίσης υπόψη ότι, αν ο Sainz δεν είχε χάσει ελαφρά το πίσω μέρος, η σύγκρουση μάλλον δεν θα είχε συμβεί, πράγμα που σημαίνει ότι η τυπική ποινή των 10 δευτερολέπτων και δύο πόντων ποινής άλλαξε σε ποινή πέντε δευτερολέπτων και έναν βαθμό στη superlicence του.

Έτσι, o Sainz -που τερμάτισε τον αγώνα στην τέταρτη θέση- θα πάρει τους βαθμούς της πέμπτης θέσης, προωθώντας τον Sergio Perez στην 4η θέση της κατάταξης του αγώνα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί ο επικεφαλής αεροδυναμικής της Mercedes 

Ο επικεφαλής αεροδυναμικής της Mercedes, Gioacchino Vino, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα. Ο Vino βρίσκεται στη Mercedes από τον Φεβρουάριο του 2018, με...

GP Emilia-Romagna 2024, FP1: O Leclerc θέτει το ρυθμό

Μετά από δύο συνεχόμενα αγωνιστικά τριήμερα με Sprint αγώνες, στο Μαϊάμι και την Κίνα, η παραδοσιακή μορφή επέστρεψε στο GP της Emilia-Romagna, πράγμα που...