Η VW αναβαθμίσει το ID.3 και δυναμώνει το ID.3 Pro S

Σχετικά άρθρα

Έχουν περάσει μόλις 14 μήνες από τότε που η Volkswagen κυκλοφόρησε το ανανεωμένο ID.3 και η γερμανική εταιρία έκανε σήμερα γνωστό πως αναβαθμίζει ξανά το ηλεκτρικό της μοντέλο, με τις αλλαγές να εστιάζονται στο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, στον εξοπλισμό, στους μειωμένους χρόνους φόρτισης και στον δυνατότερο ηλεκτροκινητήρα στην έκδοση ID.3 Pro S.

Συγκεκριμένα, ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 231 άλογα, όντας κατά 27 άλογα δυνατότερος από αυτόν που αντικαθιστά, επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 7,1 δευτερόλεπτα, 0,8 δευτερόλεπτα ταχύτερα από πριν. Η αυτονομία του αυτοκινήτου έχει αυξηθεί κατά 13 χλμ και φτάνει έως τα 559 χλμ (WLTP).

Το ID.3 εξοπλίζεται με μπαταρία 77 kWh που πλέον φέρει μια λειτουργία προετοιμασίας που ζεσταίνει τη μπαταρία στη βέλτιστη θερμοκρασία πριν από τη φόρτιση. Αυτό επιτρέπει στη μπαταρία να φορτίζει με ταχυφορτιστές έως 175 kW, μειώνοντας τους χρόνους φόρτισης κατά “αρκετά λεπτά” ειδικά σε κρύο καιρό.

Στο εσωτερικό το ID.3 Pro S διαθέτει νέα οθόνη αφής 12,9 ιντσών που προέρχεται από το ID.7 . Η οθόνη έχει λιγότερα κουμπιά και λειτουργεί με το πιο πρόσφατο σύστημα ψυχαγωγίας με απλοποιημένα μενού, έχει τον έξυπνο φωνητικό βοηθό IDA και ενσωμάτωση ChatGPT. Επίσης υπάρχουν φωτιζόμενα ρυθμιστικά αφής, νέος επιλογέας ταχυτήτων τοποθετημένος στη κολόνα του τιμονιού και νέα κουμπιά στο τιμόνι.

Βελτιωμένο είναι και το σύστημα επαυξημένης πραγματικότητας του head-up display, με το αυτοκίνητο να εξοπλίζεται με σύστημα προειδοποίησης εξόδου, με το σύστημα Park Assist Plus και με βελτιωμένο Travel Assist.

Τέλος υπάρχει ηχοσύστημα της Harman Kardon απόδοσης 480 watt αλλά και η εφαρμογή Wellness με λειτουργίες Fresh Up, Calm Down και Power Break που αλλάζουν ανάλογα τον φωτισμό, τον ήχο και τον κλιματισμό.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Mazda EZ-6

Τον προηγούμενο μήνα, στο περιθώριο της έκθεσης του Πεκίνου, η Mazda παρουσίασε το EZ-6, ένα σεντάν μοντέλο που αναπτύχθηκε από την κοινοπραξία Changan Mazda...

Η Τουρκία βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες με τις BYD, Chery, SAIC για εργοστάσια στη χώρα

Η Τουρκία διαρρέει ότι βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τις BYD και Chery για επενδύσεις στη γειτονική χώρα, ώστε οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες να κατασκευάσουν...