Επίσημο: Νέο Lexus LS

Σχετικά άρθρα

Η Lexus στην έκθεση του Detroit παρουσίασε την πέμπτη γενιά του LS, με τη νέα ιαπωνική ναυαρχίδα να έχει μεγαλώσει σε μέγεθος και να κατασκευάζεται πάνω στην πλατφόρμα GA-L που έκανε ντεμπούτο στο LC 500. Το νέο LS έχει χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος, χαμηλότερο κέντρο βάρους και φαρδύτερο μετατρόχιο, με το μήκος του να φτάνει τα 5.235 mm, το πλάτος τα 1.900 mm, το ύψος τα 1.450 mm και το μεταξόνιο τα 3.125 mm. Λόγω εκτενής χρήσης αλουμινίου, το νέο LS ζυγίζει 90 κιλά λιγότερα από την απερχόμενη γενιά.

Σχεδιαστικά ακολουθεί την τελευταία φιλοσοφία της Lexus με μεγάλη γρίλια, λεπτά φωτιστικά σώματα, ενώ εντύπωση προκαλούν τα έξι πλαϊνά παράθυρα σε κάθε πλευρά. Πατά στο έδαφος με ζάντες 19″, ενώ στον πρόσθετο εξοπλισμό υπάρχουν και ζάντες 20″. Έχει ενεργή αερανάρτηση, το σύστημα Vehicle Dynamics Integrated Management που βελτιώνει την οδική συμπεριφορά αλλά και το σύστημα Lexus Dynamic Handling.

Η εταιρία θέλησε στο νέο LS να μειώνει το επίπεδο των ανεπιθύμητων ήχων στην καμπίνα και έτσι ρύθμισαν ανάλογα την εξάτμιση, ενώ τοποθέτησαν και ένα ενεργό σύστημα ακύρωσης θορύβου του κινητήρα. Το νέο LS εξοπλίζεται με ένα έξυπνο σύστημα ανίχνευσης πεζών και ενεργό σύστημα διεύθυνσης, που μπορεί να φρενάρει το αυτοκίνητο αυτόματα, αλλά και να αλλάξει την πορεία του, προκειμένου να αποφύγει την σύγκρουση με έναν πεζό.

Σε ότι αφορά το ηχοσύστημα είναι της Mark Levinson, τεχνολογίας 3D Surround, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας να χρησιμοποιεί μια οθόνη 12,3″, ενώ υπάρχει και ένα έγχρωμο 24″ head-up display, το μεγαλύτερο στον κόσμο, όπως ισχυρίζεται η Lexus.

Επίσης υπάρχουν ρυθμιζόμενα καθίσματα με 28 ρυθμίσεις που διαθέτουν κλιματισμό και σύστημα μασάζ. Στο πίσω μέρος επίσης συναντάμε πολυτελείς μεγάλες πολυθρόνες, που διαθέτουν και αυτές λειτουργίες μασάζ, ενώ έχουν και ανάκλιση έως 48 μοίρες.

Κάτω από το καπό του υπάρχει ο νέος 3,5-λίτρων V6 biturbo κινητήρας απόδοσης 415 ίππων με 600 Nm ροπής. Συνδυάζεται με ένα 10άρι αυτόματο κιβώτιο, με τα 0-96 χλμ/ώρα να έρχονται σε 4,5 δευτερόλεπτα. Οι παραγγελίες του θα ξεκινήσουν προς τα τέλη του 2017.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πωλείται το Lexus LFA που ανήκε στον Mr. Bean

Ο ηθοποιός Rowan Atkinson, που έγινε ευρέως γνωστός για τον ρόλο του ως Mr. Bean, έχει μια μεγάλη συλλογή αυτοκίνητων και ανάμεσα τους βρισκόταν...