Τέλος τα Lexus LC και RC στην Ευρώπη

Σχετικά άρθρα

Η Lexus αφαίρεσε τα LC και RC από τους τιμοκαταλόγους της στην Ευρώπη, πράγμα που σημαίνει ότι η premium ιαπωνική εταιρία πλέον πουλά μόνο υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, ενώ παρελθόν αποτελεί και ο ατμοσφαιρικός V8 κινητήρας της.

Τα δίθυρα GT πλησίαζαν ούτως ή άλλως στο τέλος του αναμενόμενου κύκλου ζωής τους, όντας στην αγορά επτά και δέκα έτη αντίστοιχα, αλλά εκπρόσωπος της Lexus ανέφερε νομοθετικά ζητήματα και εγκρίσεις τύπου ως λόγο για την κατάργηση τους.

Δεν είναι σαφές, ωστόσο, εάν η απόφαση ελήφθη υπό το φως των GSR2 κανονισμών ασφάλειας, ήτοι της νέας οδηγίας της ΕΕ για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο ή των ποσοστώσεων για εκπομπές ρύπων του στόλου της εταιρίας.

Η κατάργηση των LC και RC σημαίνει ότι η ευρωπαϊκή γκάμα της Lexus αποτελείται πλέον κυρίως από SUV, με τα μόνα sedan να είναι τα ES και LS, και σε αυτά προστίθενται το πολυμορφικό LM και τα LBX, UX, NX, RX και RZ.

Διάβασε ακόμα

Η Porsche καταργεί τις 718 Boxster και 718 Cayman στην Ευρώπη

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πωλείται το Lexus LFA που ανήκε στον Mr. Bean

Ο ηθοποιός Rowan Atkinson, που έγινε ευρέως γνωστός για τον ρόλο του ως Mr. Bean, έχει μια μεγάλη συλλογή αυτοκίνητων και ανάμεσα τους βρισκόταν...