McLaren: Απογοήτευση αν δεν τερματίσουμε τουλάχιστον 4οι το 2017

Σχετικά άρθρα

Πολύ μεγάλες προσδοκίες και φιλοδοξίες στο στρατόπεδο της McLaren, παρότι το νέο μονοθέσιο θα φοράει νέο κινητήρας από την Honda, που θα έχει αναθεωρημένη αρχιτεκτονική και νέα διάταξη.

Πιο συγκεκριμένα, ο λειτουργικός επικεφαλής της βρετανικής ομάδας, Jonathan Neale, δήλωσε ότι θα είναι απογοητευτικό αν δεν τερματίσουν ψηλότερα από την 4η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, στο τέλος του 2017. Να θυμίσω ότι το 2015 ήταν στην 9η θέση του αντίστοιχου πίνακα, ενώ το 2016 και παρά την αλματώδη βελτίωση μετά το μέσο του πρωταθλήματος, οι Fernando Alonso και Jenson Button δεν κατάφεραν τίποτα περισσότερο από την 6η θέση, ανάμεσα στις 11 ομάδες του πρωταθλήματος.

Ο Neale πιστεύει ότι η McLaren είναι ικανή να βελτιώσει σημαντικά την θέση της, λαμβάνοντας υπόψη της δυνατότητες της ομάδας, των οδηγών (Alonso και Vandoorne), καθώς και των νέων τεχνικών κανονισμών, λέγοντας:

Πρέπει να στοχεύεις ψηλά, αλλά τώρα θα ήμουν απογοητευμένος αν ήμασταν τέταρτοι. Αυτό είναι πιθανώς η άποψη ενός ρεαλιστή, αλλά δεν κάνεις πρόοδο ως ρεαλιστής. Θέλουμε να κερδίσουμε, και θέλουμε να κερδίσουμε το νωρίτερο. Έχουμε μια καλή ομάδα, έχουμε οδηγούς που μπορούν να κερδίσουν, και μεταξύ πλαισίου και κινητήρα, τόσο εμείς όσο και η Honda θα πρέπει να γεφυρώσουμε το χάσμα στις επιδόσεις. Η νέα αεροδυναμική πλατφόρμα και η μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με τα ελαστικά μας δίνουν μια ευκαιρία, και θα ήθελα να πιστεύω ότι μπορούμε να επωφεληθούμε από αυτό. Αλλά είναι άγνωστο.

Από την άλλη, όταν ο αγωνιστικός διευθυντής της McLaren, Eric Boullier, ρωτήθηκε να ποσοτικοποιήσει τι θα θεωρηθεί επιτυχία για την ομάδα, αυτός τόνισε εμφατικά:

Να κερδίσουμε.

Αλλά παραδέχτηκε ότι θα χρειαστεί χρόνος για τη McLaren να επιστρέψει στο μπροστά μέρος του grid, και να αρχίσει να διεκδικεί νίκες και πρωτάθλημα, λέγοντας:

Στην πραγματικότητα, θέλω να είμαστε ρεαλιστές και να μην θέτουμε πολύ υψηλές προσδοκίες. Ήμασταν ένατοι πέρυσι, έκτοι φέτος, οπότε ελπίζω ότι είμαστε στην πρώτη τετράδα την επόμενη χρονιά. Θέλουμε να κερδίσουμε όσο το δυνατόν νωρίτερα, αλλά βλέπω την πραγματικότητα.

Είμαι πολύ χαρούμενος με την προσέγγιση της Honda, και είμαι χαρούμενος με την ομάδα των μηχανικών που έχουμε στη McLaren. Λειτουργεί απολύτως τέλεια τώρα. Εργάζονται σκληρά, αλλά οι ημέρες που μπορούσες να φέρεις ένα νέο αεροδυναμικό πακέτο και να πάρεις αποκτήσουν ένα δευτερόλεπτο, έχουν τελειώσει. Τώρα είναι η αύξηση είναι σταδιακή, όλη την ώρα. Και, επίσης, είναι μόνο χρόνος.

Πηγήautosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...