O νέος κινητήρας της Honda έχει αναθεωρημένη αρχιτεκτονική και νέα διάταξη

Σχετικά άρθρα

Όταν έγινε η παρουσίαση της νέας συνεργασίας μεταξύ McLaren και Honda το 2014, η βρετανική ομάδα είχε δηλώσει ότι θέλει να επιστρέψει στις νίκες την τρίτη τους χρονιά, και να είναι σε θέση να διεκδικήσει το πρωτάθλημα το 2018.

Γι’άυτό και το 2017 είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την συνέχιση στης βρετανοϊαπωνικής σύμπραξης. Για να επιτευχθεί αυτό, η Honda ανακοίνωσε ότι ο κινητήρας της για τη νέα σεζόν θα διαθέτει αναθεωρημένη αρχιτεκτονική και νέα διάταξη, έτσι ώστε να φανούν (;) τα κέρδη του size zero concept των Ιαπώνων.

Σε συνέντευξή του στο site της McLaren, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Tim Goss επιβεβαίωσε ότι η Honda είχε ολοκληρώσει τον επανασχεδιασμό της μονάδας ισχύος της, έχοντας κατά νου τα διδάγματα από τις δύο τελευταίες σεζόν. Το πεδίο εφαρμογής για να κάνει ριζικές αλλαγές είναι η απελευθέρωση του συστήματος εξέλιξης κινητήρων, βάζοντας στο χρονοντούλαπο την χρήση tokens, που περιόριζε τον βαθμό των τροποποιήσεων από κατασκευαστές.

Ο Goss δήλωσε χαρακτηριστικά:

Σταμάτησε το σύστημα με τις μάρκες που εφαρμόστηκε στην ανάπτυξη κινητήρων τις τελευταίες σεζόν. Για το 2017, η αρχιτεκτονική και η διάταξη του κινητήρα της Honda έχουν τροποποιηθεί, ώστε να προσφέρει την ανάγκη για επιδόσεις και “συσκευασίας”.

Η νέα μονάδα ισχύος διαθέτει μεγάλο μέρος του τι μάθαμε τις δύο τελευταίες σεζόν, αλλά έχει επανασχεδιαστεί συγκεκριμένα για τη νέα σεζόν.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr