Η Morand Cars είναι μια νέα εταιρία από την Ελβετία που ανακοίνωσε πως θα βγάλει στην αγορά ένα νέο hypercar που θα προσφέρεται τόσο ως υβριδικό, όσο και ως αμιγώς ηλεκτρικό.

Θα φέρει carbon monocoque πλαίσιο, με το σώμα του να είναι κατασκευασμένο από το σύνθετο υλικό Amplitex που βασίζεται στο λινάρι. Το υβριδικό μοντέλο θα συνδυάζει τον ατμοσφαιρικό 5,2-λίτρων V10 κινητήρα που θα αποδίδει 690 άλογα με 540+ Nm ροπής και έναν ηλεκτροκινητήρα που θα είναι τοποθετημένος ανάμεσα στον κινητήρα και στο 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Θα υπάρχουν επιπλέον 2 ηλεκτροκινητήρες, ένας σε κάθε μπροστινό τροχό, έτσι ώστε η συνολική απόδοση να είναι 1.100 άλογα. Θα υπάρχει μπαταρία 4,5 kWh που θα επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά για περίπου 50 χιλιόμετρα.

Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση θα φέρει 4 ηλεκτροκινητήρες που θα αποδίδουν 1.950 άλογα και θα αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία 70 kWh που θα έχει μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα από τις μπαταρίες των μονοθεσίων της Formula E που είναι 180 Wh/kg.

Το υβριδικό θα ζυγίζει 1.370 κιλά, ενώ το ηλεκτρικό 1.250 κιλά, με την τελική ταχύτητα του hypercar να ξεπερνά τα 400 χλμ/ώρα. Το υβριδικό θα μπορεί αν κάνει τα 0-200 χλμ/ώρα σε περίπου 6,4 δευτερόλεπτα.

Η εταιρία θέλει να ξεκινήσει τις δοκιμές του υβριδικού μοντέλου από τα τέλη του 2021, με το ηλεκτρικό μοντέλο να δοκιμάζεται από το 2022, έτσι ώστε και τα δύο να είναι έτοιμα να περάσουν στη παραγωγή από το 2023. Η εταιρία ιδρύθηκε από τον Benoit Morand και τον Eric Boullier, που έχουν περάσει από τον κόσμο της Formula 1 και του Le Mans.

Τόσο η υβριδική έκδοση, όσο και η αμιγώς ηλεκτρική θα κοστίζουν περίπου 2,3 εκατ. ελβετικά φράγκα (2,1 εκατ. ευρώ), με την Morand να κατασκευάζει μόλις 73 μονάδες τους.