O Donald Trump απειλεί και την BMW

Σχετικά άρθρα

Από την ερχόμενη Παρασκευή 20 του μηνός, ο Donald Trump αναλαμβάνει τα ηνία των ΗΠΑ και ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος “πλανητάρχης” συνεχίζει “τον πόλεμο που έχει κηρύξει” στις αυτοκινητοβιομηχανίες που κατασκευάζουν ή θέλουν να κατασκευάζουν αυτοκίνητα στο Μεξικό, τα οποία στη συνέχεια πωλούνται στην αγορά των ΗΠΑ.

Έτσι μετά τις Ford, GM και Toyota, στον στόχο του Trump μπήκε και η BMW. Ο νέος εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Γερμανική Bild προειδοποίησε πως η χώρα του θα επιβάλει φόρο εισαγωγής 35% στα αυτοκίνητα της BMW που θα κατασκευάζονται στο νέο εργοστάσιο που ετοιμάζει η εταιρία στο Μεξικό και θα πωλούνται στην αγορά των ΗΠΑ.

Η BMW ετοιμάζει το νέο της εργοστάσιο στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής στην περιοχή San Luis Potosi, επενδύοντας σε αυτό 1 δισ. δολάρια. Το εργοστάσιο θα είναι έτοιμο το 2019, απασχολώντας 1.500 άτομα προσωπικό, ενώ μεσοπρόθεσμα, θα δημιουργηθούν αρκετές ακόμη χιλιάδες θέσεις εργασίας στη γύρω περιοχή. Το εργοστάσιο θα μπορεί να κατασκευάσει 150.000 αυτοκίνητα ετησίως, με την BMW να αναφέρει πως το πρώτο μοντέλο που θα βγει από αυτό θα είναι η Σειρά 3 sedan, η οποία κατασκευάζεται επίσης σε Γερμανία και Κίνα. Το εργοστάσιο περιλαμβάνει φανοποιείο, βαφείο και γραμμή συναρμολόγησης, η οποία χαρακτηρίζεται από ένα καινοτόμο σύστημα παραγωγής, που θα κάνει το εργοστάσιο, κατά το πρώτο πλήρες έτος παραγωγής, να γίνει το πιο αποδοτικό εργοστάσιο της BMW παγκοσμίως στη χρήση των τοπικών πόρων, κάνοντας χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με το εργοστάσιο να τροφοδοτείται με ρεύμα από 100% φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες, με μηδενικές εκπομπές CO2. Το μεγαλύτερο μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας, θα προέρχεται από ένα φωτοβολταϊκό πάρκο, ενώ θα χρησιμοποιεί όσο γίνεται λιγότερο νερό ανά όχημα, με το βαφείο του εργοστασίου, να γίνεται το πρώτο του BMW Group που θα παράγει μηδενικά απόβλητα, με το νερό που απαιτείται για την διαδικασία βαφής να ανακυκλώνεται.

Όπως είπε ο Trump στην συνέντευξή του, η BMW θα πρέπει να στηρίξει την οικονομία των ΗΠΑ, κατασκευάζοντας εκεί νέο εργοστάσιο, διότι “αυτό θα ήταν πολύ καλύτερο” γι’αυτή. Συμπλήρωσε πως η Γερμανία είναι μια χώρα με μεγάλη παραγωγή αυτοκινήτων, αλλά οι Γερμανοί δεν αγοράζουν αμερικάνικα αυτοκίνητα, στον βαθμό που το κάνουν οι Αμερικάνοι πολίτες. Επέκρινε τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών και των αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών ως μονόπλευρες:

Εάν κάποιος περπατά στην 5η Λεωφόρο θα διαπιστώσει ότι όλοι έχουν μια Mercedes μπροστά στο σπίτι τους, έτσι δεν είναι; Το γεγονός είναι ότι κάνατε αθέμιτο ανταγωνισμό απέναντι στις ΗΠΑ,

είπε επικριτικά για τους Γερμανούς. Πρόσθεσε δε, ότι είναι υπέρμαχος του ελευθέρου εμπορίου, αλλά όχι με οποιοδήποτε κόστος, μιας και θα πρέπει να είναι ένα έξυπνο εμπόριο για να μπορεί να λέγεται θεμιτό.

Εκπρόσωπος της BMW απάντησε στις απειλές του Trump πως η BMW έχει ένα μεγάλο μέρος του σπιτιού της στις ΗΠΑ, εκεί όπου απασχολεί άμεσα και έμμεσα περίπου 70.000 ανθρώπους.

ΠηγήBild.de

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...