Ο Donald Trump τα βάζει και με την Toyota

Σχετικά άρθρα

Νέα ημέρα, νέο tweet από τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, με τον Donald Trump αυτή τη φορά να τα βάζει με την Toyota, γιατί άλλο, μα φυσικά για το εργοστάσιο στο Μεξικό.

Μετά τις απειλές που προς την Ford και την GM, Ο Trump στο Tweet του έγραψε πως η Toyota θέλει να κατασκευάζει την Corolla στο Μεξικό, αλλά αυτό δεν θα συμβεί. Ή θα φτιάξει εργοστάσιο στις ΗΠΑ ή θα αναγκαστεί να πληρώσει μεγάλο φόρο εισαγωγής.

Ο Trump έκανε λάθος στο tweet του, μιας και στο εργοστάσιο που αναφέρεται η Toyota κατασκευάζει ήδη τα Tacoma, με την παραγωγή της Corolla να γίνεται σε ένα νέο εργοστάσιο που θα κατασκευάσει η εταιρία στο κεντρικό Μεξικό και στη συγκεκριμένα στην πόλη Guanajuato. Το εργοστάσιο που ανακοινώθηκε το 2015, θα κοστίσει 1 δισ. δολάρια και εκεί η Toyota θέλει να κατασκευάζει 200.000 αυτοκίνητα ετησίως.

Η Toyota απάντησε στον Trump και στην δήλωσή της αναφέρει πως η ΗΠΑ είναι μέρος του πολιτιστικού ιστού της εταιρίας, κατασκευάζοντας αυτοκίνητα στο έδαφός της για περισσότερα από 60 χρόνια. Το νέο εργοστάσιο στο Guanajuato στο Μεξικό δεν θα μειώσει τις θέσεις εργασίας και τον όγκο παραγωγής από τα 10 εργοστάσια της στις ΗΠΑ, στα οποία έχει επενδύσει 21,9 δισ. δολάρια, απασχολώντας περισσότερους από 136.000 εργαζομένους. Η εταιρία κλείνει την ανακοίνωσή της, δηλώνοντας πως προσβλέπει στη συνεργασία με την κυβέρνηση του Trump προκειμένου να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο τρόπο, τα συμφέροντα των καταναλωτών και της Toyota. Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας υπερασπίστηκε την Toyota.

Αναλυτές αναφέρουν πως οι αυτοκινητοβιομηχανίες γλιτώνουν περίπου κοντά στα 1.500 δολάρια ανά αυτοκίνητο, κατασκευάζοντας το στο Μεξικό, αλλά το κέρδος αυτό αφορά μόνο τα μοντέλα που πωλούνται στην αγορά των ΗΠΑ, μιας και αν κάποια εταιρία θέλει να μεταφέρει ένα αυτοκίνητο που έχει παραχθεί στο Μεξικό στην Ευρώπη, στην Ασία, ή στην Μέση Ανατολή, θα πρέπει να πληρώσει κόστη μεταφοράς και φόρους εισαγωγής που ξεπερνούν κατά πολύ τα 1.500 δολάρια. Η Nissan είναι η εταιρία που κατασκευάζει τα περισσότερα αυτοκίνητά της στο Μεξικό. 

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...