Σε  ιδιωτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Porsche στο Pebble Beach της Καλιφόρνια παρουσίασε την 918 Spyder και μαζί με αυτήν έδωσε μερικές πληροφορίες για το μοντέλο παραγωγής. Αρχικά, σε ότι έχει σχέση με τον κινητήρα, η έκδοση παραγωγής θα φορά έναν μεγαλύτερο κινητήρα από τον V8 3.4 λίτρων απόδοσης 500 ίππων που είχε το πρωτότυπο και σε συνδυασμό με τους 3 ηλεκτροκινητήρες η ιπποδύναμη θα ξεπερνά τα 718 άλογα του πρωτότυπου. Φυσικά θα μπορεί να κινηθεί για κάποια χιλιόμετρα αποκλειστικά με τους ηλεκτροκινητήρες ενώ θα διαθέτει τόσο σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα όσο και σύστημα απευθείας φόρτισης μέσω οικιακής πρίζας.

Η κίνηση θα μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς αποκλειστικά μέσω του PDK αυτόματου κιβωτίου ενώ το σώμα του, που στο πρωτότυπο είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου από carbon, στην έκδοση παραγωγής θα χρησιμοποιηθεί και αλουμίνιο στο μπροστά μέρος ώστε να βελτιωθεί η ασφάλεια σε περίπτωση σύγκρουσης. Οι απολήξεις των εξατμίσεων είναι πιθανότερο να μετακομίσουν από πλάγια, στο πίσω μέρος ενώ οι ζάντες του θα είναι 22″. Μην περιμένετε πάντως έκδοση RS αφού δεν φαίνεται να είναι κάτι που να το σκέφτονται εκεί στην Porsche.

Στιλιστικά τώρα, το αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο τόσο με σκληρή όσο και με υφασμάτινη οροφή. Οι πλαϊνοί καθρέπτες θα δώσουν την θέση τους σε κάμερες οι οποίες θα προβάλουν την εικόνα στη μεγάλη οθόνη η οποία θα βρίσκεται μέσα στον πίνακα οργάνων. Επίσης στο εσωτερικό του θα υπάρχει ένα multimedia σύστημα αφής.

Τέλος για όσους αναρωτιούνται για πόσο γρήγορο είναι τελικά, το πρωτότυπο φαίνεται ότι έχει γράψει 7:20′ στην πίστα του Nurburgring. Η φήμη αυτή βασίζεται σε μία φωτογραφία από μια παρουσίαση του Ferdinand Piech. Ο Piech είναι εγγονός του Ferdinand Porsche, ιδρυτή της Γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ο οποίος κατέχει το 13% των μετοχών της εταιρίας.

Οι δοκιμές εξέλιξης του έχουν ήδη ξεκινήσει με “μουλάρια” τα οποία φορούν το σώμα των Boxster και Cayman. Σε ότι αφορά την τιμή του, θα κοστίζει γύρω στις €500.000 με την παραγωγή να περιορίζεται σε 1.200 μονάδες. Νέες φωτογραφίες στη συνέχεια.

[Πηγή: Teamspeed.comTeamspeed.com]