Ο ντόρος που έχει ξεσπάσει γύρω από την ταυτότητά του Stig δεν λέει να κοπάσει. Ο Βρετανικός τύπος έχει πάρει φωτιά και οι τελευταίες φήμες θέλουν το BBC να “σκοτώνει” τον λευκό Stig, αφού ο Ben Collins μετά από 6 και μισό χρόνια, αποφάσισε να αποκαλύψει στην αυτοβιογραφία του ότι αυτός κρύβεται πίσω από την λευκή στολή με το μυστήριο κράνος.

Η ιστορία εν συντομία για όποιον την έχει χάσει είναι η εξής: Ο εκδοτικός οίκος HarperCollins αποφάσισε να εκδώσει την αυτοβιογραφία του Collins με το BBC να προσπαθεί με κάθε τρόπο να μπλοκάρει την κίνηση αυτή απειλώντας αρχικά με μηνύσεις περί πνευματικών δικαιωμάτων και στη συνέχεια απολύοντας τον Collins από το δυναμικό της. Ο παραγωγός του TopGear, Any Wilman, από την μεριά του δήλωσε ότι είναι γελοίο για έναν εκδότη να προσπαθεί να βγάλει χρήματα αποκαλύπτοντας ένα “μη υπαρκτό” μυστήριο.

Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι το BBC χάνει έναν από τους βασικούς συντελεστές της πετυχημένης εκπομπής του και προσπαθεί διακαώς να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, χωρίς να τα έχει καταφέρει μέχρι στιγμής.

Αναρωτιέμαι ποιο θα είναι το μέλλον του λευκού Stig. Λες το BBC να τον “σκοτώσει” και αυτόν όπως είχε κάνει και με τον μαύρο Stig όταν είχε αποκαλυφθεί ότι ήταν ο Perry McCarthy και πάλι μέσω της αυτοβιογραφίας του;  Υπομονή μέχρι τον Νοέμβριο όπου ξεκινά η 16η σεζόν του Top Gear.

[Πηγή: mirror.co.uk]