Σε μια ιδιωτική εκδήλωση στο Μιλάνο, η Mazda παρουσίασε ένα ολοκαίνουργιο πρωτότυπο τετράπορτο coupe. Το όνομα του Shinari και σύμφωνα με τους ανθρώπους της Mazda δείχνει την σχεδιαστική γραμμή που θα ακολουθήσει η εταιρία στο μέλλον σε όλα τα αυτοκίνητα της…

Η σχεδιαστική γραμμή έχει ονομαστεί “Kodo” που στα Ιαπωνικά σημαίνει ψυχή της κίνησης και θυμίζει αρκετά την προηγούμενη όπου οι Ιάπωνες την είχαν ονομάσει Nagare. Η Kodo δημιουργήθηκε ώστε να ενώσει 3 σχεδιαστικά κέντρα της Mazda, της Ιαπωνίας, της Γερμανίας και της Αμερικής.

Ο Ikuo Maeda, γενικός διευθυντής του τμήματος σχεδιασμού της Mazda Motor Corporation ρωτήθηκε σχετικά για το πότε θα περάσει η νέα γραμμή στα μοντέλα παραγωγής αλλά ο Ιάπωνας απέφυγε να απαντήσει δηλώνοντας αορίστως ότι ο σχεδιασμός αυτός θα διακρίνει τα επόμενα Mazda.

Το Shinari Concept έχει παρόμοιες διαστάσεις με τα Aston Martin Rapide, Porsche Panamera και Fisker Karma δείχνοντας έτσι ότι η Mazda σκέφτεται να βγάλει στην παραγωγή ένα τετράπορτο coupe αυτοκίνητο της premium κατηγορίας.Ο Derek Jenkins διευθυντής του σχεδιαστικού τμήματος της Mazda στην Αμερική δήλωσε: “Θέλουμε να μπούμε στα λημέρια της Audi και της BMW και θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα αυτοκίνητο το οποίο θα έχει τα ίδια επίπεδα ποιότητας με τα Γερμανικά.

Το Shinari θα κάνει ντεμπούτο στο σαλόνι του Παρισιού τον Σεπτέμβριο όπου θα γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Φωτογραφίες στη συνέχεια.

[Πηγή: Mazda | via: autonews.com]