Ο Daniel Ricciardo οδηγός Παρασκευής της Toro Rosso

Σχετικά άρθρα

Ο 21χρονος Αυστραλός Daniel Ricciardo, εντυπωσίασε στις δοκιμές των νέων οδηγών στο Abu Dhabi και τελικά θα οδηγεί τις Παρασκευές για την Toro Rosso.

Ο Ricciardo προέρχεται από το πρόγραμμα νέων οδηγών της Red Bull, και θα οδηγεί για την Toro Rosso στα ελεύθερα δοκιμαστικά, αντικαθιστώντας τους Jaime Alguersuary και Sebastian Buemi σε εναλλασσόμενη βάση.

Ο πρόεδρος της ιταλικής ομάδας, Franz Tost, δήλωσε: “Όταν δημιουργήσαμε την Toro Rosso είχαμε σαν στόχο να φέρνουμε νέους οδηγούς από το πρόγραμμα της Red Bull, και έτσι ο διορισμός του Daniel ήταν ένας από αυτούς. Αν και έχει κάνει κάποια τεστ με μονοθέσια Formula 1, τρέχοντας τις Παρασκευές θα μπορεί να μας δίνει πληροφορίες και αυτό θα είναι καλό για το Σαββατοκύριακο.”

Ο Ricciardo κατέλαβε την 2η θέση στη Formula Renault 3.5 έχοντας πάρει νίκη στη Βρετανική Formula 3 το 2009.

Για τη συμφωνία είπε: “Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που θα οδηγώ για την Toro Rosso τις Παρασκευές, και έτσι ευχαριστώ την Red Bull για αυτή τη μεγάλη ευκαιρία. Κύριος στόχος για το 2011 είναι να κερδίσω το πρωτάθλημα στη Formula Renault 3.5, αλλά ο απώτερος στόχος είναι να γίνω μόνιμος οδηγός Formula 1 και αυτό είναι το καλύτερο βήμα για να το πετύχω”.

[Πηγή: planetf1 | Photo copyright: Peter Fox/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα