Δεν ξέρω αν γνωρίζεις το παιχνίδι iRacing. Πρόκειται για ένα άκρως ρεαλιστικό racing simulator videogame. Ο νικητής του κέρδισε $10.000 παρότι στην πραγματική του ζωή δεν έχει οδηγήσει ποτέ με ταχύτητα μεγαλύτερη των 160 χλμ/ώρα, και έτσι τα παλικάρια του Top Gear είπαν να δοκιμάσουν κάτι πρωτότυπο. Πήραν τον νικητή και τον έβαλαν μέσα σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο ώστε να δουν αν οι “δεξιότητες” που απέκτησε από το παιχνίδι μεταφέρονται και στη πραγματική του ζωή.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι δεξιότητες αυτές μεταφέρθηκαν σε μεγαλύτερο βαθμό από αυτό που φαντάζεσαι! Ο 30χρονος Φιλανδός Greger Huttu οδήγησε ένα μονοθέσιο από την σειρά αγώνων Star Mazda στην πίστα Road Atlanta και πέτυχε χρόνο μικρότερο κατά 3 δευτερόλεπτα. Εντάξει, μπορεί τα 3 δευτερόλεπτα σε αγωνιστικές συνθήκες να είναι ένας αιώνας αλλά σκέψου ότι ο Huttu μπήκε για πρώτη φορά μέσα σε cockpit μονοθεσίου!

Το Top Gear φυσικά και δεν έμεινε μόνο στο χρονόμετρο, αφού είδε και την τηλεμετρία του μονοθεσίου. Τι διαπίστωσε; Ότι φρέναρε ακριβώς στο κατάλληλο σημείο και είχε την αίσθηση του γκαζιού. Ήταν γρήγορος και στις στροφές αφού έμπαινε σε αυτές με ταχύτητα 160 χλμ/ώρα, ενώ ένας έμπειρος οδηγός αγώνων έπαιρνε την ίδια στροφή με 177 χλμ/ώρα. Τι δείχνουν όλα τα παραπάνω; Απόλυτη εμπιστοσύνη στο αυτοκίνητο αλλά και πλήρη αίσθηση της πίστας!

Ποιο ήταν το μόνο αρνητικό της υπόθεσης; Ο 30χρονος δεν είχε την φυσική κατάσταση των οδηγών αγώνων και έτσι μετά από 15 γύρους είχε εξαντληθεί τελείως! Ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα λοιπόν για να γίνεις οδηγός αγώνων; Κάτσε μπροστά στο PC σου και παίξε με τις ώρες iRacing αλλά πήγαινε και μερικές ημέρες την εβδομάδα στο γυμναστήριο αν θέλεις να γίνεις νέος Alonso! Εντάξει, δεν τη λες και απόλυτα δοκιμασμένη συνταγή, αλλά αυτό είπαν οι Βρετανοί!


[Πηγή: Top Gear]

 • Δηλαδή εγώ που δεν παίζω παιχνίδια να μην το παλεύω άδικα ε…;;;

 • Despina DR

  dld egw pou ksekinisa me to prwto to Colin McRae Rally kai exw ftasei mexri kai to Gran Turismo 5 kai F1 2010??oli auth h empeiria einai krimenh mesa mou????xaxaxa

  • Λογικά ναι σύμφωνα με το topgear :P

 • vasilis

  πιλοτοι ολου του κοσμου ενωθειτε…
  χαχαχα…

 • Leon

  Έχει πέσει τρελό χρήμα για να φτιαχτεί το iracing, οι πίστες σου περνάνε στο τιμόνι μέχρι και την λακουβίτσα-ανωμαλία της ασφάλτου, γενικά το μοντέλο φυσικής που χρησιμοποιεί είναι πολύ ανεπτυγμένο +το ότι πίστες και αυτοκίνητα σκανάρονται με lazer και κωδικοποιούνται ώστε να τα βάλουν στον προσομοιωτή.Είναι αν όχι ο top ένας από τους καλύτερους προσομοιωτές και μπορεί να σε βοηθήσει να μάθεις κάποια πράγματα.Ο greger huttu είναι κορυφαίος simmer, allien όπως αποκαλούνε τέτοια άτομα.Παρ’όλα αυτά αν και ασχολούμε προσωπικά με το sim racing δεν πιστεύω ότι έχεις την δυνατότητα να φτάσεις στο επίπεδο ενός κορυφαίου μόνο με αυτό.Η ενασχόληση όμως με πραγματικούς αγώνες μπορεί να βοηθηθεί όταν γίνετε παράλληλα με το sim racing καθώς μπορείς να πάρεις αρκετές πληροφορίες από την προσομοίωση που σε βοηθάνε να βελτιωθείς, το ίδιο άλλωστε κάνουν και οι οδηγοί της F1. ;)

  • Το “κακό” με αυτά τα παιχνίδια είναι ότι πρέπει να έχεις τιμονιέρα και να αφιερώσεις άπειρες ώρες ώστε να μάθεις γραμμές κτλ!!!