Το Top Gear προκαλεί ξανά, αυτή τη φορά λόγω των προσβλητικών σχολίων που έκαναν οι παρουσιαστές του κατά την διάρκεια του δεύτερου επεισοδίου. Ο πρέσβης του Μεξικό στο Λονδίνο παραπονέθηκε στο BBC, για τα “επιθετικά, ξενοφοβικά και ταπεινωτικά” σχόλια που έγιναν κατά την διάρκεια του 2ου επεισοδίου του Top Gear.

Ο Richard Hammond στο 2ο επεισόδιο κατά την διάρκεια παρουσίασης του Mastretta, δήλωσε ότι το αυτοκίνητο αυτό αντικατοπτρίσει τα εθνικά χαρακτηριστικά των Μεξικάνων οι οποίοι είναι τεμπέληδες, ματαιόδοξοι, υπερβολικά χοντροί και ακουμπάνε σε κάποιο φράχτη για να κοιμούνται με τις ώρες κοιτάζοντας έναν κάκτο, φορώντας μια κουβέρτα με τρύπα στην μέση την οποία την θεωρούν παλτό.

Μόλις ο Hammond τελείωσε την φράση του, ο Clarkson δήλωσε ότι λογικά δεν θα έχουν κάποιο πρόβλημα με τους Μεξικάνους μετά τις δηλώσεις αυτές, αφού οι Μεξικάνοι κατά την διάρκεια της ημέρας κοιμούνται. Ο πρέσβης όμως μάλλον του παρακολουθούσε με αποτέλεσμα να συμβούν όλα αυτά. Το BBC όπως πάντα δεν προέβη σε επίσημες δηλώσεις, αναφέροντας απλά ότι θα απαντήσει απευθείας στον πρέσβη του Μεξικό.

Το σχετικό video στη συνέχεια.

http://www.youtube.com/watch?v=H8ugDOFSQnM

[Πηγή: Telegraph]