Ο Richard Hammond σε συνέντευξη του αυτή την εβδομάδα, ζήτησε συγνώμη για τα σχόλια που είχε κάνει στο 2ο επεισόδιο της 16ης σεζόν του Top Gear κατά των Μεξικάνων. Τότε κατά την διάρκεια παρουσίασης του Mastretta, δήλωσε:

Ότι το αυτοκίνητο αυτό αντικατοπτρίσει τα εθνικά χαρακτηριστικά των Μεξικάνων οι οποίοι είναι τεμπέληδες, ματαιόδοξοι, υπερβολικά χοντροί και ακουμπάνε σε κάποιο φράχτη για να κοιμούνται με τις ώρες κοιτάζοντας έναν κάκτο, φορώντας μια κουβέρτα με τρύπα στην μέση την οποία την θεωρούν παλτό.

Ο Hammond δήλωσε ότι αργότερα κατάλαβε ότι τα λόγια που είχε πει ήταν προσβλητικά, αλλά αυτός δεν είχε τέτοια πρόθεση, αφού όπως είπε, πρόκειται για ένα αστείο που προσπάθησε να κάνει μαζί με τον James May και τον Jeremy Clarkson. To BBC πάντως είχε στηρίξει τους παρουσιαστές του τότε λέγοντας ότι το ιδιόμορφο χιούμορ είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του Top Gear, ενώ ζήτησε και συγνώμη από το Μεξικό αφού ο πρέσβης του Μεξικό στο Λονδίνο παραπονέθηκε στο BBC, για τα “επιθετικά, ξενοφοβικά και ταπεινωτικά” σχόλια που έγιναν κατά την διάρκεια του συγκεκριμένου επεισοδίου.

[Πηγή: On the Box]