Δηλώσεις του Alonso για τις δοκιμές της Παρασκευής

Σχετικά άρθρα

Η Ferrari ελπίζει να συνεχίσει από την Τουρκία, όπου ο ρυθμός της 150° Italia ήταν πάρα πολύ καλός. Η ιταλική ομάδα θα έχει και αυτή αναβαθμίσεις για το μονοθέσιό της, με τις οποίες σκοπεύει να βελτιώσει την απόδοση του. Όμως, ο Fernando Alonso ανησυχεί για τα σκληρά ελαστικά της Pirelli, τα οποία από αυτό το Grand Prix θα είναι σκληρότερα για να αντέχουν λίγο περισσότερο. Ας δούμε τι δήλωσε ο “El Nano” για τη σημερινή ημέρα.

Έχουμε δοκιμάσει πολλά νέα πράγματα σήμερα και πρέπει να δούμε τις πληροφορίες από όλα αυτά για να επιλέξουμε τα καλύτερα μέρη για το αυτοκίνητο. Η πρώτη μου εντύπωση είναι θετική. Νομίζω ότι έχουμε κάνει ένα βήμα μπροστά. Είναι πάντα δύσκολο να υπολογίσεις τις διαφορές στις δοκιμές, διότι πάντα υπάρχουν διαφορές μεταξύ του ενός αυτοκινήτου και ενός άλλου. Φυσικά, δεν εκπλήσσομαι από το γεγονός ότι τα Red Bull εξακολουθούν να είναι μπροστά απ’ όλους. Αυτή τη στιγμή είναι οι ταχύτεροι σε πίστα σαν αυτή ή της Βουδαπέστης, οι οποίες είναι κατάλληλες για τα χαρακτηριστικά τους. Λέγοντας αυτό, είναι, ίσως, δύσκολα να τους κερδίσουμε στις κατατακτήριες και μπορεί στον αγώνα να έρθουμε πιο κοντά σε αυτούς, αλλά, επίσης, και στη McLaren για τους βάλουμε υπό πίεση.

Πρέπει να δουλέψουμε στο set-up. Σήμερα είχαμε πάρα πολλά πράγματα για δοκιμή και δεν είχαμε χρόνο να κάνουμε πάρα πολλές αλλαγές. Νομίζω ότι οι πιθανότητες για βάθρο είναι ακόμα καλύτερες από αυτές της Τουρκίας. Η Pirelli έχει φέρει έναν νέο τύπο σκληρών ελαστικών και είναι δύσκολο να φανταστούμε ότι θα περάσουμε από το Q1 χωρίς να βάλουμε τα μαλακά. Ένα πράγμα που είδαμε στις χειμερινές δοκιμές, το οποίο επιβεβαιώθηκε σήμερα, είναι η μεγάλη φθορά των ελαστικών, και έτσι υπάρχει λόγος να δούμε αγώνα σαν αυτόν της Κωνσταντινούπολης από άποψη του αριθμού των pit stops.

[Πηγή: Ferrari | Photo copyright: FOTO ERCOLE COLOMBO]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...