Ύστερα από 4 συνεχόμενες pole position και 5 από το 2010 και το Grand Prix του Abu Dhabi, το σερί του Sebastian Vettel, από τον Mark Webber, ο οποίος οδήγησε έτσι όπως θα πρέπει να οδηγεί, αν θέλει να έχει ζωντανές ελπίδες για το πρωτάθλημα. O Γερμανός δεν είχε KERS στο Q2 και στο Q3, αλλά παραδέχτηκε ότι ο team-mate του ήταν καλύτερος.

Δεν μπορούμε να για απογοήτευση, στο τέλος της ημέρας κάναμε ένα καλό βήμα προς τα εμπρός. Η Βαρκελώνη είναι μέρος που ο καθένας φέρνει πολλά νέα εξαρτήματα και είμαστε εδώ για να μάθουμε αν όλα δουλεύουν. Νομίζω ότι κάναμε ένα βήμα εδώ, όπως έκαναν και οι άλλοι, αλλά φαίνεται να μας αρέσει αυτή η πίστα και το αυτοκίνητό μας είναι άνετο εδώ. Κοιτώντας τις κατατακτήριες, δε βρήκα αμέσως το ρυθμό, οπότε δεν ήταν τόσο ομάδα, αλλά το έκανα με τα σκληρά ελαστικά. Στο Q2 πολύ πιο χαρούμενος με τη μαλακή γόμα, αλλά δυστυχώς στην τελευταία περίοδο έχασα λίγο χρόνο και δεν ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος με τον γύρο μου. Ο Mark έκανε έναν καλό γύρο και καλύτερη δουλειά σήμερα.

Ας δούμε αύριο, είναι μεγάλος αγώνας και έχουμε φυλάξει αρκετά σετ ελαστικών. Πιστεύω ότι θα λύσουμε το πρόβλημα με το KERS στον αγώνα, τα παιδιά πιέζουν σκληρά και έχουμε αποδείξει ότι το αυτοκίνητό μας γίνεται όλο και ταχύτερο. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της αεροδυναμικής στο εργοστάσια, αλλά και σε όσους είναι εδώ. Δουλεύουμε σκληρά πάνω στο KERS. Δεν είχα KERS στο Q2 και στο Q3, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα το έχουμε στον αγώνα.

[Πηγή: Red Bull Racing | Photo copyright: Red Bull Racing/Vladimir Rys/Getty Images]