Τον τελευταίο χρόνο ακούμε συχνά ότι μια εταιρία του VW Group θα κάνει το βήμα να μπει στην Formula 1. Έχουμε διαβάσει για την Porsche, για την Volkswagen αλλά και για την Audi. Σίγουρο πρέπει να θεωρούμε πάντως ότι η Audi δεν θα είναι αυτή που θα κάνει το βήμα να μπει στην F1 αφού το αφεντικό της Audi Motorsport, Wolfgang Ullrich σε πρόσφατη συνέντευξη του στο CAR ανέφερε:

Υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος που δεν μπαίνουμε στην F1. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τον δρόμο. Η Audi πάντα συμμετέχει στις μορφές εκείνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού μέσω των οποίων θα φέρει νέα προϊόντα στο δρόμο, όπως κάναμε με το quattro και τους κινητήρες FSI και TFSI. Το 1999 αποφασίσαμε ότι η F1 δεν κάνει για εμάς και έτσι πήραμε την απόφαση να μπούμε στο Le Mans.

O Ullrich συμπλήρωσε ότι τα πρωτότυπα των αγώνων αντοχής είναι καλύτερη πλατφόρμα δοκιμών σε σχέση με τα μονοθέσια της Formula 1 μιας και στον 24-ωρο αγώνα του Le Mans για παράδειγμα, διανύουν περισσότερα χιλιόμετρα σε σχέση με όσα χιλιόμετρα διανύουν τα μονοθέσια της F1 όλη τη σεζόν, έχουνε μέση ταχύτητα μεγαλύτερη κατά 32 χλμ σε σχέση με τα μονοθέσια της F1 αλλά και καταναλώνουν και 42% λιγότερο καύσιμο.

Πρέπει να συμφωνήσεις ότι οι άνθρωποι στο Ingolstadt τα τελευταία χρόνια έχει δώσει πάρα πολλές νέες τεχνολογίες στον απλό καταναλωτή. Ελαφρύτερα αυτοκίνητα, μικρότερους κινητήρες άρα και μειωμένη κατανάλωση ήταν λίγα από αυτά που έκαναν το κοινό να αγοράσει αρκετά αυτοκίνητα του ομίλου. Η F1 το μόνο που έχει να προσφέρει στην Audi είναι να βελτιώσει το “brand image” της, και αυτό μακροπρόθεσμα.

[Πηγή: Car]