Alonso: Μάχη για τη νίκη

Σχετικά άρθρα

Η δεύτερη θέση του Fernando Alonso στο Μονακό ήταν το καλύτερο φετινό αποτέλεσμα για τον Ισπανό και τη Ferrari. Ο “El Nano” πάλεψε για σχεδόν 20 γύρους με τον Vettel για την πρώτη θέση, όμως, οι στενοί δρόμοι του Monte Carlo δεν του επέτρεψαν να τον περάσει. Όμως, τον βοήθησαν να κρατήσει τη θέση του από τον Button. Ο 29χρονος βρίσκεται 74 βαθμούς πίσω από τον Vettel, αλλά ελπίζει ότι το μέλλον θα είναι καλύτερο για τους Ιταλούς, και δηλώνει για άλλη μια ακόμα φορά πως το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο.

Αυτό είναι το καλύτερο φετινό αποτέλεσμα για μένα και νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό, ειδικά για την ομάδα. Χρειαζόμασταν ένα βάθρο, χρειαζόμασταν μια μάχη μέχρι το τέλος για τη νίκη. Σίγουρα, αυτό δεν είναι μια τυπική πίστα και δεν πρέπει να βγάζουμε συμπεράσματα από τον αγώνα, ο οποίος πάντα έχει τη δική του ιστορία. Πρέπει να κλείσουμε τη διαφορά που μας χωρίζει από τους καλύτερους. Στον Καναδά, θα έχουμε μερικές αναβαθμίσεις στο μονοθέσιο και ελπίζουμε ότι θα αποδειχθούν κρίσιμες.

Είχα μια καλή εκκίνηση. Αν υπήρχε λίγο περισσότερος χώρος, ίσως θα μπορούσε να κάνω το ίδιο που έκανα και στην Ισπανία. Ύστερα, προσπάθησα να φυλάξω τα ελαστικά μου, πριν επιτεθώ στον Vettel στο τέλος, αλλά στη συνέχεια ήρθε η κόκκινη σημαία και αυτό σήμαινε ότι όλα είχαν τελειώσει, καθώς με τα νέα ελαστικά, ήταν αδύνατο να τον κερδίσω. Δυστυχώς τέτοια μπορούν να συμβούν εδώ και είναι μέρος του χαρακτήρα του Grand Prix.

Πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα και να κοιτάξουμε το Μόντρεαλ και τη Βαλένθια, δύο αγώνες που πήγαμε καλά πέρυσι, με αυτοπεποίθηση. Η διαφορά στο πρωτάθλημα είναι πολύ μεγάλη, αλλά υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος να διανύσουμε.


[Πηγή: Ferrari]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...