Πόσο δυνατό ήχο παράγουν τα μονοθέσια της F1;

Σχετικά άρθρα

Είμαι σίγουρος ότι σου αρέσει ο ήχος που παράγουν οι ατμοσφαιρικοί V8 κινητήρες της Formula 1. Δυνατός, καθαρός ήχος που διαπερνά τα αφτιά σου όταν οι στροφές φτάνουν τις 18.000 ανά λεπτό. Έχεις σκεφτεί ποτέ πόσα περίπου decibel παράγουν; Την ίδια απορία είχε και ένας δημοσιογράφος της γερμανικής εφημερίδας Bild, και με μια συσκευή μέτρησης στο χέρι κατέγραφε τα μονοθέσια στο Μονακό.

Πριν σου πω ποιο είναι το πιο θορυβώδες μονοθέσιο, να τονίσω ότι ρόλο στον ήχο δεν παίζουν μόνο οι κινητήρες, αλλά και οι εξατμίσεις. Λοιπόν, τον δυνατότερο ήχο παράγει η Mercedes W02, καθώς ο ήχος μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 128,7 db! Ακολουθεί η Renault R31, με τη συσκευή μέτρησης να δείχνει τα 127,5 db, λίγο πάνω από την McLaren MP4-26, η οποία είναι στα 127,3 db. Η Red Bull RB7 είναι ικανή να παράγει 127,1 db.

Το πιο “ήσυχο” μονοθέσιο είναι η Virgin MVR-02. Ο κινητήρας που βρίσκεται στην πλάτη του βρετανικού μονοθεσίου είναι ο Cosworth CA2011, ο οποίος εκτός απ’ ότι είναι ο πιο ανίσχυρος, φαίνεται ότι είναι και ο πιο “ήσυχος”. Τουλάχιστον έτσι λένε τα 125,9 db.

[Πηγή: Bild | Photo copyright: Red Bull Racing/Mark Thompson/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...