Domenicali: Προτεραιότητά μας το 2012

Σχετικά άρθρα

Σιγά-σιγά η Ferrari εγκαταλείπει το 2011 και στρέφεται στο 2012. Ο τίτλος είναι πολύ μακριά για τους Ιταλούς και τον Fernando Alonso. Το ξεκίνημα για την ομάδα του Maranello ήταν πολύ κακό, και η Ferrari, για να αποφύγει κάτι ανάλογο το 2012, θα σταματήσει να ασχολείται με την 150° Italia το Σεπτέμβριο. Αυτό ισχυρίζεται ο Stefano Domenicali, αγωνιστικός διευθυντής της Scuderia, ο οποίος τονίζει ότι ο περισσότερος χρόνος θα είναι για το νέο μονοθέσιο.

Αυτή τη στιγμή, ο στόχος μας είναι πραγματικά να σταματήσουμε το Σεπτέμβριο και να προχωρήσουμε στο νέο μας project. Εντάξει, αν έχουμε να τελειοποιήσουμε κάτι, θα το κάνουμε, αλλά δε θα ξοδεύουμε πολύ χρόνο για την ανάπτυξη του νέου αυτοκινήτου. Όσο περισσότερο χρόνο μπορούμε να δαπανήσουμε στη αεροδυναμική σήραγγα, τόσο το καλύτερο. Επειδή σίγουρα θέλουμε να αποφύγουμε έναν ακόμα δύσκολο χειμώνα, όπως τα δύο τελευταία χρόνια.

Πέρυσι, για παράδειγμα, είχαμε ένα φανταστικό δεύτερο μισό, και θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Όμως, φέτος δεν ξεκινήσαμε τόσο καλά. Έτσι, η προτεραιότητά μας είναι να έχουμε έναν πολύ καλύτερο χειμώνα.

Ο Jonathan Neale της McLaren δήλωσε ότι δε θα εγκαταλείψουν τη φετινή χρονιά και ο Domenicali μας λέει το αντίθετο. Φυσικά, η McLaren έχει το δικαίωμα να συνεχίσει να αναπτύσσει την MP4-26, καθώς το βρετανικό μονοθέσιο δείχνει να έχει τον καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό, με την εύκαμπτη εμπρός πτέρυγα να βοηθάει σε αυτό. Αυτό φάνηκε και στην Ουγγαρία, σε μια πίστα που, στα χαρτιά, η RB7 δεν είχε αντίπαλο. Είχε, όμως, και νικήθηκε στα ίσια. Έτσι, είναι λογικό στη McLaren να πιστεύουν ότι το δημιούργημά τους θα είναι άκρως ανταγωνιστικό σε όλες τις πίστες, αφού έδειξε εξαιρετικά σημάδια στο Hungaroring.

[Πηγή: Telegraph]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...