Μετά από το βρετανικό Grand Prix, η απόδοση της MP4-26 έχει βελτιωθεί, με αποτέλεσμα η McLaren να πάρει δύο συνεχόμενες νίκες σε Γερμανία και Ουγγαρία. Μπορεί ο βρετανικό μονοθέσιο να μην είναι το ταχύτερο στον έναν γύρο, όμως στο αγώνα, ο ρυθμός του είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικός. Σίγουρα, η επαναφορά των ακραίων χαρτογραφήσεων έχουν συμβάλει σε αυτό, αλλά ο Jonathan Neale, Διευθύνων Σύμβουλος της McLaren, τονίζει και τα ρίσκα που έχουν πάρει έχουν θετικά αποτελέσματα.

Νομίζω ότι όταν είσαι πίσω από τις Red Bull, πρέπει να ρισκάρεις. Και έχουμε ρισκάρει με το μονοθέσιο και έχουμε ρισκάρει και στην οδήγηση. Οι οδηγοί είναι τόσο παθιασμένοι με τις νίκες και πιέζουν τόσο σκληρά, όπου μπορείς εύκολα να έρθεις σε μια κατάσταση που ξεπερνάς τα όρια και κάνεις λάθη. Όταν καταφέρνουμε να πάρουμε λίγες επιδόσεις από το αυτοκίνητο, οι οδηγοί αρχίζουν να χαλαρώνουν. Ξέρουν ότι έχουν ένα ανταγωνιστικό πακέτο και νομίζω ότι όλο το σύστημα αρχίζει να αναπνέει λίγο πιο εύκολα, εξαιτίας αυτού.

Ο Βρετανός προσθέτει πως στο Woking έχουν ρισκάρει περισσότερο σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Έχουμε πάρει περισσότερα ρίσκα. Κάποια μας ωφέλησαν και κάποια όχι. Αλλά η Formula 1 δεν είναι μια επιχείρηση ή ένα άθλημα που μπορείς να είσαι χαλαρός, επειδή όλοι οι άλλοι προσπαθούν τόσο σκληρά. Τη στιγμή που θα διστάσεις, θα ξέρεις ότι είσαι πίσω από τον ανταγωνισμό. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαστε εδώ.

Μπορεί αυτή τη στιγμή η McLaren να φαίνεται πως είναι σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με Red Bull και Ferrari. Μπορεί ο Lewis Hamilton να απέχει 88 βαθμούς από τον Sebastian Vettel και η McLaren 103 από τη Red Bull, αλλά ο 48χρονος υπογραμμίζει πως δεν πρόκειται να τα παρατήσουν.

Πρώτα απ’ όλα, θέλουμε να κερδίζουμε αγώνες και έχουμε τεράστια όρεξη για να κερδίσουμε ακόμα περισσότερους αγώνες αυτή τη σεζόν. Μαθηματικά, οι τίτλοι εξακολουθούν να είναι πιθανοί και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε. Αλλά ακόμα και αν δεν ήταν δυνατό, δε θα κάναμε πίσω. Έχουμε κερδίσει 4 αγώνες φέτος και 2 συνεχόμενους, έτσι πιστεύω ότι μπορούμε να πάμε καλά τη φετινή χρονιά. Σίγουρα δεν πρόκειται να τα παρατήσουμε. Φυσικά, κάποια στιγμή θα πρέπει να κοιτάξουμε και στην ισορροπία της επόμενης χρονιάς, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ εμένα και τον Martin να κοιτάζουμε ο ένας τον άλλον και να σκεφτόμαστε “μήπως πρέπει να σταματήσουμε τώρα”. Δεν μπορώ να το φανταστώ, έτσι δε θα το κάνουμε!


[Πηγή: Formula 1 | Photo Copyright: HOCH ZWEI]