Το υπουργείο Μεταφορών της Αμερικής, (DOT) δεν ομολογκάρισε την Pagani Huayra για την Αμερικάνικη αγορά για τον λόγο ότι το αυτοκίνητο δεν έχει αερόσακο. Σύμφωνα με το Bloomberg, η Pagani ήλπιζε ότι θα πάρει το νέο της hypercar άδεια να πωλείται στην Αμερική παρότι δεν έχει αερόσακο, αφού πίστευε ότι θα έχει ειδική μεταχείριση μιας και το αυτοκίνητο ανήκει σε ειδική κατηγορία.

Ο Horacio Pagani ήλπιζε επειδή το αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται σε μικρή παραγωγή θα έπαιρνε ειδική άδεια όπως έχει δοθεί παλαιότερα στη Lamborghini και στη Tesla. Σύμφωνα με το άρθρο, η ανάπτυξη αερόσακου στην Pagani θα της κόστιζε 4 εκατ. ευρώ, χρήματα που δεν μπορεί να τα διαθέσει η Pagani.

Η παραγωγή της Huayra κυμαίνεται στις 15 μονάδες ετησίως για την αγορά της Αμερικής και ο Pagani την δημιούργησε έχοντας κατά νου τις πωλήσεις στην Αμερική. Μάλιστα ήθελε να δημιουργήσει και ένα δίκτυο για να πουλά τις Huayra μιας και η Zonda δεν είχε πάρει ποτέ άδεια να πωλείται στην Αμερική.

Ο Horacio Pagani κατά την παρουσίαση της Huayra στη Γενεύη τον περασμένο Μάρτιο είχε δηλώσει:

Το αυτοκίνητο αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας 5 ετών από την ομάδα της Pagani και βλέπουμε την αγορά της Αμερικής ως μια άνευ προηγουμένου ευκαιρία να συνεχίσουμε την ανάπτυξη του οράματος μας για το μέλλον της βιομηχανίας κατασκευής supercar.

[Πηγή: Bloomberg]