Χθες διάβασες ότι η Pagani δεν μπορεί να πουλά την Huayra στην Αμερική για τον λόγο του ότι δεν έχει αερόσακο και έτσι το υπουργείο Μεταφορών της Αμερικής δεν της έδωσε άδεια και το GTSpirit επικοινώνησε τον ίδιο τον Pagani για να μάθει τι σκοπεύει να κάνει η Pagani για το θέμα αυτό.

Η Pagani δηλώνει ότι θα αρχίσει να πουλά της Huayra στην Αμερική μέσα στο πρώτο μισό του 2013. Συγκεκριμένα στην απάντηση που έστειλε στο GTSpirit αναφέρει:

Προφανώς η ενσωμάτωση ενός προηγμένου συστήματος αερόσακου είναι κάτι πολύ έξω για τα πλάνα μας και έτσι πρέπει να το ξεκινήσουμε από την αρχή. Για να το κάνουμε αυτό θα πρέπει να εξετάσουμε τα υλικά που έχουμε χρησιμοποιήσει στην Huayra ακόμη και στην Ευρωπαϊκή της έκδοση. Η χρήση αερόσακου δεν είναι τόσο εύκολη όσο ακούγεται αφού πρέπει να επανασχεδιάσουμε το τιμόνι, την κολόνα του τιμονιού και τον τρόπο που ενεργούν οι ζώνες ασφαλείας. Αυτό δείχνει την αποφασιστικότητα μας να σχεδιάσουμε ένα αυτοκίνητο το οποίο θα πληροί όλους τους κανονισμούς ασφαλείας στις αγορές στις οποίες θα πωλείται.

Με απλά λόγια η Pagani είχε κατά νου το τι πρέπει να κάνει σε περίπτωση που δεν έπαιρνε άδεια πώλησης στην Αμερική αφού κοιτούσε να γλιτώσει τα 4 εκατ. ευρώ που χρειάζονται για την ανάπτυξη ενός έξυπνου συστήματος αερόσακου στη Huayra. Αν αναλογιστείς ότι η Pagani στοχεύει στις 15 πωλήσεις Huayra στην Αμερική με κόστος περίπου 1 εκατ. ευρώ, η ανάπτυξη του συστήματος του αερόσακου θα προσθέσει στο αυτοκίνητο επιπλέον €267.000.

[Πηγή: GTSpirit]