Η Toyota εργάζεται πάνω σε μια νέα τεχνολογία μπαταριών η οποία θα μπορεί να έχει αυτονομία 1.000 χλμ, 5 φορές μεγαλύτερη από αυτή των σημερινών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η Toyota σε συνεργασία με τα TIT (Tokyo Institute of Technology) και Hearo (High Energy Accelerator Research Organization) για την κατασκευή της νέας μπαταρίας, η οποία διαθέτει έναν νέο συμπαγή πυρήνα με απλοποιημένη δομή και δεν χρησιμοποιεί πυρίμαχα υλικά αφού εξαλείφει τα μειονεκτήματα των μπαταριών ιόντων λιθίου, οι οποίες μπορούν να θερμανθούν και να εκραγούν λόγω του εύφλεκτου υγρού πυρήνα του διαθέτουν.

Η Toyota σκοπεύει να βγάλει την μπαταρία αυτή στην αγορά μέσα στην 5-ετία 2015 και 2020 με το κόστος παραγωγής της να μειώνεται από 1/5 έως 1/10 σε σχέση με τις σημερινές τιμές έως το 2020. H Mazda έχει ήδη αναπτύσσει νέα ηλεκτρόδια τα οποία διπλασιάζουν την χωρητικότητα της μπαταρίας, ενώ η NEC έχει ήδη παρουσιάσει μια μπαταρία ιόντων λιθίου η οποία έχει διάρκεια ζωής 20 ετών.

[Πηγή: Chosun]

 • georgeiapwnas

  καλα νεα για τους οικολογους και μπραβο στην Toyota για αλλη μια φορα αποδεικνυει οτι ειναι εταιρια με γερα μυαλα και κοιταει μπροστα…

  • JohnnyXP64

   ενδιαφερον αλλα μαλλον θα γινει οτι λεμε εδω :
   https://www.autoblog.gr/2011/11/14/who-killed-the-electric-car/

  • georgeiapwnas

   ναι ακριβως αμεσως μετα διαβασα και αυτο το αρθρο που ηταν και πολυ ωραιο μπραβο σου JohnnyXP64!!!

  • JohnnyXP64

   tnx den tha to elega arthro apla mia anafora se ena poly kalo ntokimanter pou gena apories!