Η Volkswagen στην έκθεση του Detroit το 2009, είχε παρουσιάσει το πρωτότυπο BlueSport, το οποίο η VW είχε δώσει το πράσινο φως να περάσει στη παραγωγή, μαζί με τις αντίστοιχες εκδόσεις της Audi και της Porsche, αλλά τώρα, οι Γερμανοί φαίνεται ότι τελικά δεν θα το βγάλουν στη παραγωγή, όχι επειδή δεν μπορούν, αλλά γιατί πιστεύουν ότι δεν θα πουλήσει όσο θα ήθελαν. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής μηχανικός της VW, Uli Hackenberg, σε δηλώσεις του στο Autocar.

O Hackenberg δήλωσε ότι το μοντέλο παραγωγής δεν θα διέφερε σημαντικά από το πρωτότυπο, θα ήταν πισωκίνητο, κεντρομήχανο και cabrio αλλά οι Γερμανοί φαίνεται ότι το ξανασκέφτηκαν και αποφάσισαν να μην το περάσουν στη παραγωγή για τον λόγο ότι δεν υπάρχει τόσο μεγάλο κοινό για το αυτοκίνητο αυτό και ίσως έκοβε πωλήσεις από το Audi R4. H Volkswagen για να δώσει το πράσινο φως στο BlueSport θέλει να πουλά τουλάχιστον 50.000 μονάδες ετησίως, αλλά επειδή η αγορά των μικρών roadsters, κυρίως αυτή της Αμερικής, της μεγαλύτερης αγοράς roadster παγκοσμίως, δεν μπορεί να απορροφήσει τόσα αυτοκίνητα, έβαλε το project στο συρτάρι.

Ο CEO της VW Αμερικής, Jonathan Browning, δήλωσε ότι η εταιρία έχοντας ως στόχο τις 800.000 πωλήσεις στην Αμερική έως το 2018, δεν χρειάζεται να προσθέτει περισσότερα μοντέλα στη γκάμα της, αλλά πρέπει να επικεντρωθεί περισσότερο στα “βασικά” μοντέλα της.

[Πηγή: Autocar]