Η Ferrari έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό τις δοκιμές της νέας 599 (κωδικό όνομα F152) και για πρώτη φορά την βλέπουμε σε video. Το αυτοκίνητο είναι βαριά καμουφλαρισμένο, βγαίνει από το εργοστάσιο του Maranello για να γράψει μερικά χλμ δοκιμών. Λεπτομέρειες για το πως θα μοιάζει στιλιστικά είναι αδύνατο να καταλάβουμε κάτω από αυτό το βαρύ καμουφλάζ, αλλά οι φήμες θέλουν το αυτοκίνητο να μην διαθέτει carbon σώμα για το λόγο ότι δεν θα μειώνει κατά πολύ το βάρος της, θα αυξήσει κατά πολύ το κόστος επισκευής μετά από κάποιο ατύχημα.

Έτσι το σασί και το σώμα θα είναι από αλουμίνιο, έχοντας σίγουρα κάποια carbon μέρη και μηχανικά θα φορά τον V12 6.3 λίτρων της FF απόδοσης κοντά στα 710 άλογα, τοποθετημένο μπροστά, καθιστώντας την, το πιο δυνατό αυτοκίνητο που έχει βγει ποτέ από το Maranello. H πίσω ανάρτηση θα είναι πολλαπλών συνδέσμων ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα κύλισης του supercar με βασικό στόχο της Ferrari να είναι η νέα 599 (ίσως ονομάζεται F620) να είναι ταχύτερη από την Lamborghini Aventador

Θα συνδυάζεται με ένα 7-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που θα στέλνει την κίνηση αποκλειστικά στον πίσω άξονα, μέσω ενός ηλεκτρονικού μπλοκέ διαφορικού τεχνολογίας Formula 1. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε 3.2 δευτ. έχοντας τελική ταχύτητα μεγαλύτερη από 346 χλμ/ώρα. Ντεμπούτο θα κάνει στη Γενεύη τον Μάρτιο με τις πωλήσεις της να ξεκινούν στα τέλη του 2012 με τιμή γύρω στις 260.000 ευρώ.

[Πηγή: Automotosport/YouTube]